Vår

Ord og begreper

Eksempler:

Været: varmere, smelte, is, snø, regn, overskyet, lettskyet, sol

Naturen: Hva gjør dyr (dvale/vintersøvn), fugler (trekkfugler/standfugler) og insektene om våren?

Vårblomster: Snøklokke, krokus, tulipan, hestehov, løvetann, hvitveis. Knopp.

Fugler: standfugler: dompap, kjøttmeis, blåmeis, skjære, stokkand, flaggspett (vs. trekkfugler), fuglenek

Trær: bartrær vs. løvtrær

Klær: lue, votter, hansker, jakke, hals, ullgenser, ullundertøy, ørevarmere, skjerf

Aktiviteter: 

Diverse: 

Bok: «Karsten og Petra – Året rundt«

Denne boka er en samleutgave med Karsten og Petra-bøker og inneholder en bok fra hver årstid.

Hver årstid starter med et oppslag som forteller hva Karsten og Petra liker ved årstiden. Deretter kommer historien.

Årstiden vår i denne samleutgaven handler om Karsten og Petra som skal begynne å spille fotball. En dag får barnehagen mbesøk av pappaen til Amalie. Han kommer fra Duestien Ballklubb og inviterer alle barna til å begynne å spille fotball. Petra blir med. De lærer å spille «fair play».

Karsten vil ikke sparke fotball, han vil danse. De snakker om hvor dumt det er at noe liksom bare er for gutter og at noe er bare for jenter.

En fin bok som passer for de yngste elevene, fra 6 år og oppover. Hva med å bruke boka som høytlesningsbok og lese den ute i skogen? «Karsten og Petra – Året rundt» er skrevet av Tor Åge Bringsværd og illustrert av illustratør Anne G. Holt.

Skriv en faktatekst

Hva kjennetegner årstiden vår?

Samarbeid med læringspartner og fyll ut boksskjemaet. Skriv så en faktatekst med utgangspunkt i skjemaet. Skriveramme til faktateksten finner du på NORSK – skriverammer.

Denne teksten kan også samles inn av læreren for å se hvor mye elevene har fått med seg. Selv samler jeg slike skriveoppgaver underveis. Teksten legger jeg i hver enkelt elev sin skrivemappe. Jeg retter teksten grundig, markerer feil med rød penn og skriver en skriftlig tilbakemelding til slutt. Deretter får eleven rette teksten sin, før teksten blir lagt tilbake igjen i skrivemappa. Fint å ha til utviklingssamtaler!

Natursti

Denne naturstien passer for 1.-3. klasse.

Postene i naturstien handler om årstiden vår. Den tar for seg oppgaver som går på sansing ute i naturen, vårmåneder, «hvilket ord skal ut?», «hvem er jeg?»-oppgaver (leseforståelse), vårblomster, telling, «hvilket ord gjemmer seg her?» (regning), sanger som handler om våren, adjektiv/verb/substantiv (finn eksempler) og temperatur.

Du får produktet på bokmål og nynorsk.

Denne naturstien ligger ute HER i nettbutikken!

50-leken «Ut i naturen!»

«Ut i naturen» er et oppgavesett med fasit som er laget til 50-leken. Her får elevene lære om livet i naturen. Oppgavesettet har jeg derfor delt inn i de 5 kategoriene insekter og småkryp, blomster, dyr i skogen, fugler og trær.

Husk at 50-leken kan også lekes som 30-leken og 40-leken. Om du vil ha 30-leken bruker du kun de 30 første oppgavene, eventuelt de to siste arkene som du kan bruke til å lage selv. Om du vil ha 40-leken bruker du de 40 første oppgavene, og om du vil ha 50-leken bruker du alle oppgavene. Jeg har laget oppgavesettet slik at vanskegraden øker etter oppgave 30.

Oppgavesett

Fasit, 2 sider (til læreren)

Reglene til 50-leken detaljert forklart finner du på siden «50-LEKEN», som ligger under «UTESKOLE» oppe på hovedmenyen. Direktelink finner du her.

Denne 50-leken finner du HER i nettbutikken!

Musikk

Vivaldi

Sanger

  • Blomster små
  • Alle fugler små de er
  • Fløy en liten blåfugl
  • Jeg gikk en tur på stien
  • Kom mai, du skjønne milde
  • Pål sine høner
  • Små rumpetroll
  • 17.mai-sanger

%d bloggere liker dette: