17. MAI: Uteskoleopplegg, kryssord, natursti, skriveoppgaver og mange morsomme aktiviteter!

Tiden flyr – og snart er det 17. mai, Norges nasjonaldag! Det betyr at vi har mye moro å glede oss til sammen med elevene i ukene som kommer. SÅ DEILIG!

Jeg vet det kommer til å bli kjekt, men likevel sitter jeg her med litt blandede følelser. Skolen hvor jeg jobber er for tiden hardt rammet av korona. Hele 9 ansatte er smittet, og minst 11 elever. Over 200 elever er hjemme i karantene. På trinnet mitt er nå 3 av 6 lærere smittet. Selv er jeg hjemme i karantene for tredje gang siden jul. Sist gang var det korona-utbrudd i kohorten min, og allerede den andre dagen i karantene ble jeg selv dårlig – så dårlig at jeg var sikker på at jeg hadde fått korona selv også. I tillegg kom kjæresten min i en ulykke, og ble innlagt på sykehuset for operasjon. Den karantene-uka kommer jeg aldri til å glemme.

Denne karantenen er annerledes. Plutselig er det ikke bare elevene, men også kollegaene mine som blir smittet. Den ene etter den andre blir syk og må hjem, og får en positiv test. De betyr så mye for meg, hver eneste en, og vissheten om at de kan bli alvorlig syke henger som en skygge over meg. Selv skulle jeg ha vært i en begravelse. Men på grunn av karantenen jeg kom i fikk jeg ikke det. Istedenfor satt jeg alene hele dagen under flaggstanga, og så flagget vaie på halv stang. Det stakk. Jeg kjente at jeg ble sint. Sint på korona-virusene, men også på politikerne som bevisst velger å sette oss i denne situasjonen. De andre (som for tiden må ha hjemmekontor på grunn av de strenge korona-restriksjonene) kunne gå, mens jeg, læreren, som hver eneste dag er omgitt av mange barn og voksne, måtte fint holde meg hjemme. I nok en karantene – med fingrene krysset for at jeg selv ikke hadde blitt smittet denne gangen heller.

For å bli glad igjen, bestemte jeg meg for å sette meg ned og virkelig gjøre en innsats – noe som jeg håpte ville komme andre lærere til gode. Når jeg jobber med Undervisningsmetoder kommer jeg inn i en boble der jeg kjenner på et ektefølt engasjement, og et brennende ønske om å bidra til å gi elevene et godt liv. Skape nysgjerrighet, livsglede, gi trygghet, varme og omsorg. Og når jeg skriver her, så er det som å skrive til gode venner. Vi er lærerkollegaer over hele landet, og vi brenner for det samme. Tenk så mye bra vi får til! Jobben vi gjør hver dag er så viktig. Jeg er så stolt av å være en av dere.

TUSEN HJERTELIG TAKK til alle som skriver så fine meldinger, det jeg setter jeg virkelig pris på. Og tusen hjertelig takk til dere som gir bidrag til Undervisningsmetoder. Det betyr så mye!

Alt nytt læringsmateriell ligger ute til gratis nedlastning både på bokmål og nynorsk.

Tips gjerne en kollega du tror kan ha nytte av det! <3 

Legger ved bilder som viser litt av det som ligger ute. Direktelink finner du nederst i blogginnlegget. Legger også ved link til naturfagssidene «vårblomster» og «årstider/våren», siden disse også er aktuelle på denne tiden.

Ordliste med 17. mai-ord

Uteskole: Ordstafett med 17.mai-ord

17.mai – bingo, 2 nivå

La oss skrive 1

La oss skrive 2

Finn rimord

To kryssord, 2 nivå

Fra ord til bilde

Domino

Natursti

Direktelink:

HØYTIDER OG MARKERINGER – 17. mai

NATURFAG – Årstider og måneder

NATURFAG – Vårblomster

Legg igjen en kommentar