Rimord

Klypekort med 48 rimord

I denne serien får du 6 brett med klypekort. Du kan velge mellom bokmål og nynorsk, og små eller store bokstaver. Skriv ut, laminer og klipp ut. Elevene markerer riktig rimord med en klesklype. Lag gjerne en prikk på baksiden av kortet slik at elevene kan sjekke om svaret stemmer.

BOKMÅL

NYNORSK

Rimlotto – 4 spillbrett med 72 rimord

Finn din rimevenn

Del ut et kort med rimord til hver elev. Kortene fra rimlottoen (se over) kan også fint brukes til denne aktiviteten, Skru på musikk, og la elevene vandre rundt i klasserommet. Når musikken stopper skal elevene finne ut hvem som har ord som rimer på «sitt» ord. Etter hvert som elevene finner hverandre går de frem til læreren, viser kortene sine og får de godkjent. Elevene setter seg parrvis i samling. Det er fint å avslutte aktiviteten med en felles oppsummering der elevene få vise frem og lese sine rimord, eventuelt også forklare hvorfor ordene rimer.

Bytt en bokstav (minimale par)

Eleven legger et utvalg bokstavbrikker utover bordet. Eleven legger for eksempel tre bokstaver med bokstavbrikkene. Hvor mange forskjellige ord kan han/hun lage ved å bytte ut en og en bokstavbrikke? For eksempel: pil – mil – sil – sel – ser. Eleven skriver ordene han/hun velger som en kjede i skriveboka si, for eksempel som en kjede av ord. Aktiviteten kan differensieres ved å tilpasse antallet bokstavbrikker.

Skriv dikt og sangtekster

Lag enkle dikt med enderim! Dette diktet er laget av 2. klasse: Dikt på rim.

Musikk: Lag egne vers til denne sangen: “Det var ei ku som var sjalu. Er det ikke rart? Er det ikke rart? Det var ei ku som var sjalu. Jeg tro det ikke før jeg får se det!

Andre oppgaver

Krem nasjonal – Rimeræpp

Oppgaver på internett

%d bloggere liker dette: