Skoleslutt

Klassens minnebok

Print ut minneboksidene tosidig til hver elev. De som er først ferdig med arbeidet sitt, kan begynne å lage en felles forside.

Når forsiden og alle elevsiden er ferdig, er det klart for kopiering, slik at alle får med seg en minnebok hjem til sommerferien fra skoleåret som har gått.

Klassens minnebok kan du lese mer om i blogginnlegget: Klassens minnebok fra året som har gått (7. juni 2021).

Lag invitasjon

La elevene få lage sin egen invitasjon til sommeravslutningen! Gå igjennom felles hva teksten bør inneholde, og skriv teksten sammen. Del ut fargede ark som elevene kan skrive invitasjonen på. Doble bokstaver er populært.
Pynt med å klippe og lime farget papir.

Lag leseleksa selv!

Skriv om gode minner fra året som har gått! Hva husker dere best?

Det kan gjøres så enkelt som at hver elev får fortelle en ting hver. Læreren skriver det på smartboard og legger til noen bilder. Eks:

Minner fra 2. klasse
Vi hadde klassefest med kake og ballonger, sa Mohamad.
Vi laget bok om de fem store verdensreligionene, sa Mari.
Osv.

Sommerles!

Oppfordre elevene med foresatte til å melde seg på Norges største og kuleste lesekampanje! Sommerles finner du her: https://sommerles.no/?fortelling&lang=nb

Natursti om årstiden sommer

Denne naturstien passer for 1.-3. klasse.

Postene i naturstien handler om sansene, «hvilket ord skal ut?», sommerblomster, «hvilket ord gjemmer seg her?»(regning), «hvem er jeg?»-oppgaver (leseforståelse), «hvilket ord skal ut?», temperatur og sanger som handler om årstiden sommer.

Du får produktet på bokmål og nynorsk.

Denne naturstien ligger ute HER i nettbutikken!

50-leken: Ut i naturen!

«Ut i naturen» er et oppgavesett med fasit som er laget til 50-leken. Her får elevene lære om livet i naturen. Oppgavesettet har jeg derfor delt inn i de 5 kategoriene insekter og småkryp, blomster, dyr i skogen, fugler og trær.

Husk at 50-leken kan også lekes som 30-leken og 40-leken. Om du vil ha 30-leken bruker du kun de 30 første oppgavene, eventuelt de to siste arkene som du kan bruke til å lage selv. Om du vil ha 40-leken bruker du de 40 første oppgavene, og om du vil ha 50-leken bruker du alle oppgavene. Jeg har laget oppgavesettet slik at vanskegraden øker etter oppgave 30.

Oppgavesett

Fasit, 2 sider (til læreren)

Reglene til 50-leken detaljert forklart finner du på siden «50-LEKEN», som ligger under «UTESKOLE» oppe på hovedmenyen. Direktelink finner du her.

Denne 50-leken finner du HER i nettbutikken!

Sommerquiz

Spørsmål-redigerbar fil

Word-fil med 50 spørsmål der du selv kan redigere og velge spørsmål/ta bort spørsmål og legge til egne spørsmål, slik at det passer til dine elever ❤️

Svarark-2 versjoner

For at du selv skal kunne velge hvor mange spørsmål sommerquizen skal bestå av, laget jeg to varianter av svararket som elevene skriver på.
Her kan du velge mellom 10 eller 15 spørsmål.

Versjon 1: 10 spørsmål
Versjon 2: 15 spørsmål

SOMMERQUIZ – 50 spørsmål (redigerbar fil)

Her kan du laste ned en word-fil med forslag til 50 spørsmål som kan brukes til sommerquiz. Dette er for å spare deg for arbeid. Filen har jeg gjort redigerbar, slik at du enkelt kan ta bort de spørsmålene du ikke vil ha, beholde spørsmål som du mener passer dine elever, og enkelt legge til egne spørsmål, for eksempel fra tema dere har lært underveis i skoleåret som har gått. Tusen takk til Hilde Annie Hagen som har vært så snill å oversette spørsmålene til nynorsk.

SVARARK

Gruble

Når det nærmer seg sommerferien er det fint å kunne motivere elevene til å jobb godt med å gjøre noe gøy. Gruble er en aktivitet der de kan samarbeide og diskutere, samtidig som det er morsomt og engasjerende. Elevene jobber sammen med læringspartner og prøver å finne ord som de kan fylle kategoriene med. Hvis de klarer å finne et ord som ingen av de andre har, får de 3 poeng. Dersom de finner et ord som andre også har, får de 1 poeng. Dersom de ikke finner et ord får de 0 poeng. Vinneren er det laget som får flest poeng sammenlagt. Det er derfor lurt å på forhånd utfordre elevene til å prøve å finne ord som de tror de andre ikke vet eller kommer på.

Nedenfor finner du en Gruble sommerspesial. Her har jeg tatt utgangspunkt i ordet Norge, fordi jeg vet at i år er det mange som kommer til å feriere innenlands. Sånn sett har et altså med sommer å gjøre. Jeg laget også en versjon der du kan fylle inn både bokstaver og kategorier selv dersom du ønsker det, slik at du enkelt kan tilpasse til akkurat dine elever. Jeg må bare understreke at bokstavene ikke trenger å utgjøre et ord.
God fornøyelse!

Gruble ferdig fylt ut

Gruble – fyll ut kategorier og bokstaver selv

Andre aktiviteter

Vannpistol, Spray Pistol, Leker, Barn, Spiller
Illustrasjonsfoto: Pixabay

Vannkrig

Avtal en dag der alle de elevene som vil får ha med seg vanngevær! Det er en fordel med varmt og godt vær. Legg vannkrigen til slutten av dagen slik at de elevene som skal være på AKS kan ta med seg skiftetøy. Det er også lurt å ha noen vanngevær tilgjengelig til de elevene som ikke har eller glemmer å ta med seg. Avtal reglene på forhånd for hva som er lov og ikke, for å unngå konflikter og gjøre det til en morsom fellesopplevelse.

Kryssord

En populær og lærerik aktivitet som kan fenge selv de elevene som er blant de som er aller mest klare for sommerferien! Fint både som aktivitet i timen og som ekstraarbeid.

Sanger

Sommer kommer

Sommer og skolefri

Siste dag i første klasse

Syng melodien til «Første dag i første klasse» av Hogne Moe, og bruk teksten til «Siste dag i første klasse».
PS: Det er fint å synge den uten playback. Vi bruker å synge refrenget en ekstra gang helt til slutt. Da tar alle elevene armen om skulderen på sidemannen, så «vugger» vi frem og tilbake i takt med sangen mens vi synger den. Det er koselig!

FØRSTE VERS:
Husker godt da vi stod her
Med skolesekk og fine klær.
Ja, ventetiden den var jo fryktelig lang.
Og lærerne de smilte blidt,
og ønsket oss velkommen hit
til skolen for første gang.

REFRENG:
Siste dag i første klasse
Det er vi som står her nå.
Vi har alle lært en masse.
Vi sier: klar og ferdig, gå!

ANDRE VERS:
Plutselig er sommer`n her,
Med skolefri og deilig vær.
Ja, førsteklasseåret har jammen gått fort!
Alfabetet, tall og ord,
vi synger i vårt klassekor,
har lært både stort og smått.

REFRENG:
Siste dag i første klasse
Det er vi som står her nå.
Vi har alle lært en masse.
Vi sier: klar og ferdig, gå!

2 kommentarer om “Skoleslutt”

  1. Tusen takk, og så hyggelig å høre, Anita!
    God sommer til deg også.

    Mange sommerhilsener fra
    Anne Marte

Det er stengt for kommentarer.