Tallplakater og tallinjer/pultstriper, 0-20

ENDELG er tallplakatene og tallinjene/pultstripene klare!

Noen ganger kan jeg lage noe på 1-2-3, andre ganger kan det ta utallige timer.
Dette er den typen læringsmateriell det ligger mye kjærlighet og arbeid bak.
Stadig små justeringer, finpuss etter finpuss – men så ble det kjempefint!
Jeg er sikker på at dette vil være til glede for mange, både elever og lærere rundt omkring i landet, og da er det verdt det. Og i disse tider er det ekstra hyggelig å gjøre fine ting for andre.

Men først noen kommentarer om læringsmateriellet:

TALLINJER/PULTSTRIPER:

Tallinjene valgte jeg å lage så store som overhodet mulig. Derfor har jeg brukt langsiden av et A4-ark. Elevene som jobber i tallområdet 0-20 er gjerne så små enda at de drar fordel av at det er god plass til å boltre seg på tallinja, både med blyanten og med fingertuppene.

Tallene 0, 10 og 20 er tydelig markert. Dette fordi vi ønsker at elevene etter hvert skal lage seg en mental tallinje der de bruker tierne aktivt når de regner. Tierne kan også brukes til å orientere seg på tallinja.

Tallinjene er laget i mange flotte farger, og med illustrasjoner som elevene vil like. Bamsen er trygg og god, fotball noe som er gøy, bursdager noe elevene ser frem til, edderkopper og meitemark er dyr/insekt som de fascineres av, og spøkelser, babyer i bleie (mange har småsøsken) og den smilende pæra håper jeg vil få elevene til å trekke på smilebåndet.

Hvis du har eldre elever, eller av en eller annen grunn foretrekker de «vanlige» hvite tallinjene, så laget jeg disse med det samme.
Velg det alternativet som passer deg og elevene dine best! 💕

TALLPLAKATER

NÅ ER ALLE TALLPLAKATENE FRA 1-20 FERDIGE!

Disse tallplakatene laget jeg fordi jeg trengte plansjer med tall til klassrommet, men ikke kunne finne noen plakater som viste akkurat det elevene trengte; tallplakater som viste flere ulike representasjoner av tallene vi lærte om.
Slik ble denne serien til.

Tallplakatene skulle også passe til sorteringskortene jeg laget til tall-og mengdeforståelse i tallområdet 1-20. (Hvis du jobber med de yngste elevene anbefaler jeg disse kortene på det varmeste!)

PS: Det forrige blogginnlegget om tallplakatene kan du lese HER!
Et viktig moment å trekke frem er at de ulike representasjonene viser mengden tallsymbolet representerer i tiere og enere, bortsett fra den siste illustrasjonen, som visualiserer om mengden kan deles på to like store deler.
Slik kan vi også se av plakaten om tallet er et partall eller et oddetall.

Alt læringsmateriellet ligger ute til gratis nedlastning både på bokmål og nynorsk.

Tips gjerne en kollega du tror kan ha nytte av det 😊✌️

18 unike tallinjer / pultstriper (0-20)

Tallplakater (0-20)

Direktelink til læringsmateriellet

Tall- og mengdeforståelse 0-20

2 kommentarer om “Tallplakater og tallinjer/pultstriper, 0-20”

  1. Hei, og TUSEN TAKK for supre tallinjer! Jeg er imponert over at du har overskudd til å lage så flott undervisningsmateriell i tillegg til vanlig jobb!!

    Takknemlig hilsen fra Marianne

    Svar

Legg igjen en kommentar