Sommer

Ord og begreper

Eksempler:

Været: varmt, sol, overskyet, lettskyet, yr, regn, tordenvær, lyn

Naturen: Hva gjør dyra, fuglene (trekkfugler/standfugler) og insektene om sommeren?

Fugler: standfugler og trekkfugler

Trær: bartrær og løvtrær

Klær: sandaler, slipperser, joggesko, shorts, singlet, t-skjorte, badedrakt, bikini, badetruse, kjole

Aktiviteter: bade, vasse, svømme, stupe, hoppe, gå på fjellet/i skogen, spille fotball, reise, huske

Diverse: 

Bok: «Karsten og Petra – Året rundt«

Denne boka er en samleutgave med Karsten og Petra-bøker og inneholder en bok fra hver årstid.

Hver årstid starter med et oppslag som forteller hva Karsten og Petra liker ved årstiden. Deretter kommer historien.

Årstiden høst i denne samleutgaven handler om Karsten og Petra som vil lære å svømme. Karsten og Petra er på båttur. De sitter på med morfaren til Petra, Bassa, hunden til Petra og kjæresten til morfar. De fisker. Omsider går de i land på en liten øy. Karsten og Petra gir øya navnet Petkar. på Petkar ser de terner, ja, til og med reder med fugleunger! På den andre siden av øya finner de ei strand. Karsten og Petra plukker steiner og skjell. Morfar steiker fisken på en primus. Karsten og Petra vasser. De ser små krabber på bunnen. Esther lærer Karsten og Petra å svømme. Etterpå bygger de sandslott på stranda. Utpå ettermiddagen tøffer de hjem igjen.

En fin bok som passer for de yngste elevene, fra 6 år og oppover. Hva med å bruke boka som høytlesningsbok og lese den ute i skogen? «Karsten og Petra – Året rundt» er skrevet av Tor Åge Bringsværd og illustrert av illustratør Anne G. Holt.

Skriv en faktatekst

Hva kjennetegner årstiden høst?

Samarbeid med læringspartner og fyll ut boksskjemaet. Skriv så en faktatekst med utgangspunkt i skjemaet. Skriveramme til faktateksten finner du på NORSK – skriverammer.

Denne teksten kan også samles inn av læreren for å se hvor mye elevene har fått med seg. Selv samler jeg slike skriveoppgaver underveis. Teksten legger jeg i hver enkelt elev sin skrivemappe. Jeg retter teksten grundig, markerer feil med rød penn og skriver en skriftlig tilbakemelding til slutt. Deretter får eleven rette teksten sin, før teksten blir lagt tilbake igjen i skrivemappa. Fint å ha til utviklingssamtaler!

Natursti

Denne naturstien passer for 1.-3. klasse.

Postene i naturstien handler om sansene, «hvilket ord skal ut?», sommerblomster, «hvilket ord gjemmer seg her?»(regning), «hvem er jeg?»-oppgaver (leseforståelse), «hvilket ord skal ut?», temperatur og sanger som handler om årstiden sommer.

Du får produktet på bokmål og nynorsk.

Denne naturstien ligger ute HER i nettbutikken!

50-leken «Ut i naturen!»

«Ut i naturen» er et oppgavesett med fasit som er laget til 50-leken. Her får elevene lære om livet i naturen. Oppgavesettet har jeg derfor delt inn i de 5 kategoriene insekter og småkryp, blomster, dyr i skogen, fugler og trær.

Husk at 50-leken kan også lekes som 30-leken og 40-leken. Om du vil ha 30-leken bruker du kun de 30 første oppgavene, eventuelt de to siste arkene som du kan bruke til å lage selv. Om du vil ha 40-leken bruker du de 40 første oppgavene, og om du vil ha 50-leken bruker du alle oppgavene. Jeg har laget oppgavesettet slik at vanskegraden øker etter oppgave 30.

Oppgavesett

Fasit, 2 sider (til læreren)

Reglene til 50-leken detaljert forklart finner du på siden «50-LEKEN», som ligger under «UTESKOLE» oppe på hovedmenyen. Direktelink finner du her.

Denne 50-leken finner du HER i nettbutikken!

Musikk

Vivaldi

Sanger

  • Epler og pærer
  • Ro, ro, ro din båt
  • Ro, ro til fiskeskjær
  • Små rumpetroll
  • Å, jeg vet en seter

%d bloggere liker dette: