Christmas

Christmas words, examples:

Religion: Jesus, disipler, Christmas carol, church, bible, advent, the Christmas gospel, Betlehem, priest, church service, angel

Santa: Santa Claus, hat, sleigh, reindeer, chimney, the North Pole

Christmas decorations: present/gift, card, tinsel, star, wreath, tree, holly, bow tie, stocking, candles/lights, bells

Food: ribs, lamb ribs, turkey, cod, sausage, gingerbread, porridge

Clothes: gloves, mittens, hat, shirt, blouse, dress

Winter season: snow, snowflake, snowman

Ordliste (size: A3)

Fra ord til bilde

Uteskole: Hentediktat med engelske juleord

Heng opp oppgavekortene rundt i skolegården, i parken, i skogen, eller hvor det måtte være. Kanskje inne i klasserommet eller i gymsalen om været ikke spiller på lag. La gjerne elevene hjelpe til med å henge opp kortene. Selve svararket på hentediktaten kopierer du opp tosidig. Hvis du bare ønsker 13 oppgaver, så bruker du kun den første siden av hentediktaten og de 13 første oppgavekortene. Det kan være lurt å laminere oppgavekortene, for de kan du bruke i den videre undervisningen også (f.eks. til alias eller til å skrive setninger, osv).

La elevene jobbe sammen med læringspartner. Jeg bruker å la en elev springe for å lese ordet på oppgavekortet. Når eleven kommer tilbake til læringspartneren sin, forteller eleven ordet til læringspartneren, som skriver ordet. Eleven passer på at ordet staves riktig. Deretter bytter de roller. Slik fortsetter de enten til alle oppgavene er ferdig, eller til tiden er ute. Husk: jo lenger avstand til oppgavekortene, jo vanskeligere blir det å huske.

Puslespill

I have, who has

CHRISTMAS CAROLS

Snowflake

Passer for de yngste. Jeg bruker å lage enkle bevegelser. når vi synger «Snowflake, snowflake..» osv lager jeg snø ved at hendene faller sakte og stemningsfylt ned fra himmelen. På «falling on my nose», osv peker vi på nesen.
Etter at sangen med bevegelser er lært, lager vi våre egne snøfnugg ved å brette A4-ark og klippe ut mønster. Samtidig som vi jobber hører vi på sangen og synger den.

VIDEO

ANDRE NYTTIGE TEMASIDER

PS: Det som er skrevet med svart skriftfarge under forteller hvilket fag på hovedmenyen/emne temasiden ligger under.

Det som er skrevet med rød skriftfarge er direktelinken til temasiden.

🎄Høytider og markeringer: Jul

🎄Høytider og markeringer: Forslag til ulike julekalendere

🎄Høytider og markeringerSankta Lucia