Julekalendere

Skriv noe dere skal gjøre på baksiden av hvert tall. Eks: les en bok eller julefortelling, bake, lage julepynt, spise pepperkaker, se film, gi hverandre en klem, spille spill, osv.

Alle elevene får festet et ark på ryggen sin, for deretter å gå rundt og skrive en hyggelig hilsen på hverandres ark. Alle skal skrive på alle! Rull arkene sammen og nummerer arkene. Hver dag i desember trekkes en hyggelig hilsen som skal leses høyt.

Deichmanske bibliotek oppfordrer foreldre til å lage adventskalender med bøker – en bok for hver dag. Denne ideen kan vi fint ta med oss til klasserommet også. Pakk inn bøkene, så de ser innbydende og spennende ut!

La elevene få dekorere hver sin pappkule med maling og glitter. Skriv navnet på baksiden og legg den i en kurv.
Klipp ut et stort tre i grønn papp som henges opp på veggen i klasserommet.
Hver dag trekkes n kule fra kurven. Den som lager kulen får gå og henge den opp på treet. I tillegg får eleven f.eks. et pepperkakehjerte i vinduet. Slik blir treet stadig mer pyntet jo mer det nærmer seg jul.

Med kalenderlyset teller man dagene frem til jul. Noen kalenderlys teller hvor mange dager som er igjen, andre følger datoen. Kalenderlys har vært i bruk siden andre verdenskrig.

La elevene ta med seg ting de har hjemme som de ikke bruker lenger, men som er like fine. Disse tingene pakkes inn, og blir gaver i gjenbrukskalenderen.
Foto: Johanne Drivarbekk

La eleven som blir trukket få bestemme en lek de siste 10-15 minuttene av dagen.

Bruk årets julekalender på matematikk.org. Her er det en konkurranse for 1.-4. trinn, en for 5.-7. og en konkurranse for 8.-10. trinn. Det er læreren på vegne av trinnet som skal sende inn løsningsordet.
Julekalender 1.-4. trinnJulekalender 5.-7. trinn

Sett 24 nellikspikre inn i en appelsin. Hver morgen fjerner dere en nellikspiker, også kan dere telle hvor mange dager det er igjen.
Nellikspikre i appelsin er hyggelig å ha på alle trinn, men passer spesielt godt til 1. og 2. trinn som jobber i tallområdet 0 – 20.

Tell ned til jul ved å sette en bomullsdott på skjegget til julenissen for hver dag! Julenissen kan du laste ned fra bloggen The organised housewife .

Omvendt julekalender:
– SOS Barnebyer – gi istedet for å få! Dette er en digital julekalender. Hver skoledag i desember kan dere gå inn på dagens kalenderluke, der elevene blir tatt med med på en reise for å besøke barn i ulike deler av verden. Gjennom film og bilder får elevene et innblikk i barnas hverdag. Filmene og historiene er laget for elever i 1. til 7. trinn.
– Elevene tar med en pakke med klær eller leker de har vokst fra, merket med navn og hvem innholdet passer til. Trekk en lapp hver dag med navnet til eleven som skal få lov til å fortelle alle i klassen hva som er i gaven og hvem det passer til. Gi gavene til barn som ellers ikke hadde fått julegaver. På slutten kan man få besøk av en representant fra organisasjonen man gir til som tar imot alle gavene.
– Elevene får en lapp på sin dag hvor det står at de skal gjøre noe hyggelig mot andre, f.eks: «Skriv et koselig julekort til Ahmed», eller «Lek med Anne i friminuttet».

https://skole.salaby.no/julekalender-2020

Lag store pepperkakehjerter med tall i melisglasur. Pynt med nonstop. Heng hjertene i vinduet og trekk hver dag.

Hver elev limer et bilde av seg selv i midten av papptallerkenen. Fest på røde sløyfebånd til pynt. På baksiden skriver de andre elevene en hyggelig hilsen.
Hver dag trekkes en elev som kommer frem til tavla og får medaljen sin rundt halsen. Læreren leser opp alle de hyggelige tingene de andre elevene har skrevet.

Høytider og markeringer – Jul

Høytider og markeringer – Julesanger

Høytider og markeringer – Julebøker

Høytider og markeringer – Julekalendere

Legg igjen en kommentar