Nettsteder musikk


Kunnskapsløftet

Udir.no

På siden til Utdanningsdirektoratet finner du kompetansemålene til de ulike årstrinnene i faget musikk.


Nasjonale sentre

Kunst og kultursenteret

Nasjonalt senter for kunst og kultur ble etablert i januar 2007 ved universitetet i Nordland. Formålet til senteret er å bidra til økt kvalitet i kunst-og kulturfagene i barnehage og grunnopplæringen. På nettsiden finner du eksempler på undervisingsopplegg i ressursbasene. Via nettsiden kan du også holde deg oppdatert på ny forskning og publikasjoner innenfor kunst og kultur.

Den kulturelle skolesekken


Læreverk i musikk


Serier og videoklipp

NRK Musikkparken

NRK Skole


Sang

Sangbanken

«Sangbanken er en nettressurs som er utviklet av Musikk i Skolen og har sitt utspring i Syngende skole. Den er rettet mot alle lærere i grunnskolen, i tillegg til kordirigenter, kulturskolelærere og andre som arbeider med sang og barn. Her finner du et bredt sangrepertoar som vil fenge barn i alle aldre, og mye vil også fungere godt for ungdom og voksne.»

KorArti

Kor Arti’ er en digital plattform for å lære sang og musikk med fokus på elevaktivitet. De tilbyr et rikt utvalg sanger i forskjellige tema som skal kunne tilby ethvert fagområde et alternativ til tradisjonell undervisning.

Salaby

Sangfoni

Barnesanger

Barnekoordinatoren

På BarneKoordinatoren finner du barnesanger og sangleker. Under hver sang kan man spille av melodien. Her finner man også flere sangleker. Passer først og frems for de minste barna.

Syngende skole – sangmetodikk for lærereDans

folkepedia.no

Folkepedia er samansatt av «folke» som viser til folkedans/folkemusikk, «ped» som viser til pedagogikk, eller «pedia» som viser til Wikipedia. Dette er eit forprosjekt for og med barn og unge der me lagar opplæringsfilmar innanfor folkedans.

HSH – Liv Ingrid Grov

Her finner du norske og utenlandske folkedanser. Alle dansene kan forklares og tipasses ut fra alderstrinn. Dersom du trykker på dansen, vil teksten til dansen komme opp.

Gonoodle

Danseinfo


Instrumenter

Audiosauna

nortabs.net

Norske gitartabs på nett.


Komposisjon

Soundation

Incredibox

På incredibox.com kan elevene lytte, komponere selv og dele det de har laget med andre.

Buttonbass

Tonematrix audiotool

Nettopus – lydarkiv

Nettopus – komponisten

Youtube – lydbibliotek


Drama

dramas.no

Dramas er et serviceorgan for amatørteatergrupper i Norge. I databasen til Dramas finner du nærmere 3 000 manustitler som du kan søke opp og bestille for lesing og fremføring. Nesten alle manus kan du nå få tilsendt på apost. Det er gratis.


Musikkhistorie

Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet har lagt ut 33 000 kunstverk av 5 000 kunstnere digitalt. En god ressurs for blant annet undervisning i musikkhistorie.
Kan også lastes ned for fri, ikke-kommersiell bruk, men husk å navngi.


Samlesider med linker og undervisningsmateriell

Musikkiskolen

Musikkpedagogikk

Her kan du laste ned akkurat de oppleggene du trenger! Du finner konkrete tips, inspirasjon, lenker og et nettverk av andre lærere. Siden blir kontinuerlig oppdatert.

Drivhuset


Blogger

Musikkrommet

Undervismusikk

Musikksmåskole


 


%d bloggere liker dette: