Nettsteder uteskole

Norsk friluftsliv – årshjul for uteskole

Norsk Friluftsliv har laget et årshjul for uteskole. Her har de lagt ut forslag til tema og tilhørende opplegg for hver uke gjennom hele skoleåret.

Uteskoleveven

Fantastisk side! Uteskoleveven er laget spesielt for deg som lærer. Her får du gode tips for å kunne drive tverrfaglig pedagogisk undervisning i uteklasserommet. 
Her kan du gå inn på f.eks. “Forskerspiren”, søke på trinn, årstid, og deretter får du opp en lang liste med forslag til hva dere kan studere.

Hamar naturskole

Enda en kjempenyttig side! Hamar uteskole har med økonomisk støtte fra Tekna Hedmark laget 38 uteskoleopplegg – fulle av realfag. Undervisningsoppleggene er delt inn i årstider. Som lærer kan du velge å gjennomføre et hver uke og følge progresjonen, eller du kan plukke enkeltopplegg du ønske å gjennomføre.

Gymtroll

Gymtroll er en side som tilbyr undervisningsopplegg i gym, men også tverrfaglige prosjekter. Det koster litt å registrere seg, men det er gratis å titte i ressurssbanken, se hva den inneholder og bare la seg inspirere. Og litt gratismateriell er det også.

Aktivitetsbanken – speiderprogram

Genial nettside! Her kan du enkelt finne det du er ute etter bare ved å huke av under tema, for eksempel “Friluftsliv”. Dermed kommer det opp en drøss med forslag under til hva dere kan gjøre. “Lek”, “Naturkjennskap” og “Miljø” er også veldig aktuelle tema.

Natursekken: Artikkel om uteskole

Her kan du lese en artikkel om uteskole (se margen til høyre), men du kan også gå inn på “Skoleprosjekter” i menyen til venstre og lese om hvordan andre skoler har jobbet med uteskole. Her er det mange gode ideer å hente!

Facebook

Uteskolemed_maya

På facebook-siden «Uteskole med Maya» deler May Liss Tollefsen Akselsen mange gode tips til uteskole.

May Liss brenner og gløder for uteskole, og legger ut uteskoleopplegg som hun har hatt sammen med klassen sin.

Her er det mange gode tips å hente!

Instagram

Uteskole med Ida Malnes Melby

Følg Ida Malnes Melby sin instagramkonto:

«uteskole»

Ida har tatt utdanningen «Matematikk og uteskole» på Hamar, i tillegg til at hun har skrevet masteroppgave om hvordan uteskole påvirker relasjonen lærer-elev.

Les masteroppgaven til Ida Malnes Melby her .