VÅR/PÅSKE: Kalender, hentediktat, kryssord, silhuetter, bokstavhus, leseforståelse, skriverammer, dikt, natursti og mye mer!

Sola leker mellom skyene. Is og snø smelter. Gleden over at det blir lysere og varmere får oss til å smile. Snart titter de første vårblomstene frem! Det er mars, den første av vårmånedene, og det går mot lysere tider.

I dette blogginnlegget skal jeg fortelle litt om temasider og undervisningsmateriell som dekker «vår» og «påske». Nå er det mye nytt ute på flere temasider!

Temasiden «Årstider og måneder» tar for seg månedene, bursdagsdato, samtaleplakater, kategorisering av ord som hører til de ulike årstidene, med mer. Nå er denne temasiden oppdatert med kalender, ordsøk og årshjul.

Den nye temasiden «Vår» er satt opp på samme måte som temasiden «Vinter». Siden temaet vår har flere undertemaer, er det flere temasider som hører til, som temasidene «Fugler», «Vårblomster» og «Småkryp og insekter».

Temasiden «vår» har mye spennende innhold! Om våren er det fint å ta med undervisningen ut. Både vårbingoen og hentediktaten er laget til uteskole, selv om hentediktaten også kan gjenomføres innendørs.

Siden det har kommet så mange nye lesere til siden i fjor, må vi også nevne naturstien til årstiden vår og 50-leken «Ut i naturen!» som begge har blitt veldig populære!

Inne på temasiden «Vår» finner du blant annet fra ord til bilde (leseforståelse, ord/begrep), letekryss, la oss skrive i silhuetter (4 arbeidsark), kryssord og bokstavhus med vårtema, leseforståelseoppgaven: les, tegn og fargelegg, vi sammenligner – likheter og ulikheter, faktatekst med skriveramme og mye, mye mer!

Temasiden «Påske» har også mye å by på! I aktiviteten «Kast og finn ut!» skal elevene kaste terning for å finne ut hva haren, kyllingen, snømannen, barna, læreren og rektor gjorde i påskeferien. Påskegym, hentediktat med gåter, påske-memory, hvilket bilde skal ut?, påskebingo og lese-skrive-og regneoppgaver, er bare noe du finner inne på denne temasiden!

Dersom det er læringsmateriell du savner eller ønsker, så send meg en mail på undervisningsmetode@gmail.com.

Minner også om at Undervisningsmetoder har EHF, noe som gjør at skoler og barnehager enkelt kan få regningen fra ordrene rett inn i regnskapssysstemet sitt.

Skriv en mail til undervisningsmetode@gmail.com med en oversikt over læringsmateriellet dere ønsker å bestille, samt kontaktinfo og ressursnummer – så ordner vi resten.

Ønsker dere alle sammen ei riktig fin uke!

NATURFAG: Vår

HØYTIDER OG MARKERINGER: Påske