Uteskole: Nettsider med undervisningsopplegg

Noen nettsteder blir mye delt i sosiale medier, og er nesten umulig å unngå å legge merke til. Gleden var derfor stor da jeg oppdaget nettsider jeg enda ikke har tatt i bruk, og så hvor mye som faktisk ligger ute.

Denne helga oppdaget jeg en liten gullgruve med uteskole-ressursser på internett. Jeg hadde vel hørt om nettsidene fra før, men aldri hatt tid til å sette meg ordentlig inn i hva nettstedene inneholdt.

Før jeg deler mine topp 5 nye «bekjentskaper», må jeg også komme med siste nytt. Her på Undervisingsmetoder har uteskole-sidene som jeg fjernet, nå blitt publisert på nytt. Oppe på hovedmenyen finner du «UTESKOLE» med undertema:
– Naturstier
– Bingoer
– Leker ute
– Stafetter
– Blomster, insekter og dyr
– Spiselige planter
– Ting vi kan lage
– Nettsteder uteskole (med blant annet denne oversikten)

Her fylles det på! I tillegg er det også lagt ut mange uteskole-oppgaver ute på temasidene i fagene.

Men jeg trenger hjelp fra dere. Hvis dere har bilder, innspill eller ideer til hva som bør være med, ikke nøl med å ta kontakt. Send en mail (undervisningsmetode@gmail.com) eller send en melding på Facebook-siden til Undervisningsmetoder.

Ønsker alle sammen en superfin uke. Jeg skal iallefall N-Y-T-E at jeg får være sammen med elevene og kollegaene igjen. Også skal jeg nyte hvor godt det føles å ha VERDENS BESTE jobb! Vi er så heldige 🙂

Norsk friluftsliv – årshjul for uteskole

Norsk Friluftsliv har laget et årshjul for uteskole. Her har de lagt ut forslag til tema og tilhørende opplegg for hver uke gjennom hele skoleåret.

Uteskoleveven

Fantastisk side! Uteskoleveven er laget spesielt for deg som lærer. Her får du gode tips for å kunne drive tverrfaglig pedagogisk undervisning i uteklasserommet.
Her kan du gå inn på f.eks. «Forskerspiren», søke på trinn, årstid, og deretter får du opp en lang liste med forslag til hva dere kan studere.

Hamar naturskole

Enda en kjempenyttig side! Hamar uteskole har med økonomisk støtte fra Tekna Hedmark laget 38 uteskoleopplegg – fulle av realfag. Undervisningsoppleggene er delt inn i årstider. Som lærer kan du velge å gjennomføre et hver uke og følge progresjonen, eller du kan plukke enkeltopplegg du ønske å gjennomføre.

Aktivitetsbanken – speiderprogram

Genial nettside! Her kan du enkelt finne det du er ute etter bare ved å huke av under tema, for eksempel «Friluftsliv». Dermed kommer det opp en drøss med forslag under til hva dere kan gjøre. «Lek», «Naturkjennskap» og «Miljø» er også veldig aktuelle tema.

Natursekken: Artikkel om uteskole

Her kan du lese en artikkel om uteskole (se margen til høyre), men du kan også gå inn på «Skoleprosjekter» i menyen til venstre og lese om hvordan andre skoler har jobbet med uteskole. Her er det mange gode ideer å hente!

PS: Under fanen UTESKOLE oppe på hovedmenyen finner du NETTSTEDER til uteskole, og her samler jeg gode linker til uteskole.