Uteskole: Natursti til temaet “17.mai”

Her er en natursti til temaet “17. mai”. Selv om temaet er 17. mai, dreier oppgavene i denne naturstien seg like mye om matematikk og norsk. Elevene møter viktige ord og begreper knyttet til 17. mai, grubliser/tekstoppgaver, sang, i tillegg til at de får bruke naturen rundt seg.

Ingen av oppgavene er tilfeldige – hver eneste oppgave er det en tanke bak. Hver eneste regneoppgave er knyttet til en regnestrategi som elevene skal kunne. Du vil se at disse oppgavene er mer krevende enn oppgavene i naturstiene der målet var repetisjon. Her er det også mye repetisjon i norsk og matematikk, men elevene får nå jobbe i tallområdet 0-20, og ikke 0-10.

Under gjennomgangen av postene dagen etter er det mange muligheter til diskusjoner med utgangspunkt i oppgavene. Vis postene stort på smartboard, og bruk tid på å snakke om hvordan elevene tenkte for å finne svaret. Inne på temasiden Skrivemaler finner du mal på bildefortelling og andre skrivemaler som også fint kan brukes i etterarbeidet.

En oversikt over de forskjellige naturstiene finner du under “UTESKOLE” på hovedmenyen.

ENJOY!! =)

About Anne Marte N. Sandnes

Bor i Oslo
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Uteskole: Natursti til temaet “17.mai”

 1. Britt nesbø says:

  Hei, er det også ein nynorsk versjon? Finn den ikkje

  • Hei Britt!
   Den ligger ute på både bokmål og nynorsk. Du finner den ved å følge linken, eller gå inn på “Høytider og markeringer” på hovedmenyen og “17.mai”.
   Naturstien finner du sammen med skriveoppgavene litt lenger ned på 17.mai-siden.
   Mvh Anne Marte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.