Regnestrategi: Å telle nedover

Ny uke – og her på Undervisningsmetoder markeres det med deling av læringsmateriell til nok et nytt tema!

Denne gangen handler det om regnestrategier; nærmere bestemt “telle nedover”-strategien i subtraksjon. Fordi dette er regnestrategien som tilsvarer “telle videre” i addisjon har dette stoffet blitt lagt inn på samme side. Denne siden finner du på hovedmenyen under “Matematikk” og “Telle videre/telle nedover”.

Etter flere uker med hjemmeskole har det vært behov for mye repetisjon. Derfor deler jeg også oppgaver som går på tallforståelse. Dette læringsmateriellet er lagt inn på siden under “Matematikk” som heter “Tall- og mengdeforståelse”.

Alt sammen ligger ute til gratis nedlastning både på bokmål og på nynorsk.

PS: På siden Uteskole – spiselige planter her på bloggen har Anita B. Svaler delt bilder og oppskrift på løvetannsaft og brennesle-og skvallerkålsuppe. Det er bare å prøve – enten med elevene eller med familien.

Håper alle har det bra og er friske og raske! Ha en knall uke!! 🙂

Mange hilsener fra Tøyen <3

Oppgave: Fyll inn nabotall, sporing

Oppgave: Fyll inn nabotall, refleksjon

Tallrekker

Regnestrategi-plakat

Oppgave: “Telle nedover” på tallinje 

Oppgave: “Telle nedover” på tallinje

Viklekort

Direktelinker:

Tall-og mengdeforståelse

https://undervisningsmetoder.com/matematikk-2/tallforstaelse/

Telle videre/Telle nedover:

https://undervisningsmetoder.com/matematikk-2/regnestrategier/telle-videretelle-nedover/

About Anne Marte N. Sandnes

Jeg heter Anne Marte og jobber på en barneskole i Oslo. Jeg gløder og brenner for god undervisning. Her på Undervisningsmetoder lar jeg kreativiteten boble, og her deler jeg jeg alt jeg lager og finner på; ikke minst erfaringer fra lærerhverdagen. Har du spørsmål kan du sende meg en mail på undervisningsmetode@gmail.com.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.