Småkryp (med mer!)

Heisann smeisann! Håper dere har kost dere i sola og hatt noen nydelige pinsedager. Her på Undervisningsmetoder feires sol og deilige varmegrader med deling av læringsmateriell til nok et spennende tema. Denne gangen skal det handle om småkryp (med mer!).

På den splitter nye temasiden «småkryp» finner dere mange forslag til hva dere kan gjøre. Her er det musikkvideoer, fra ord til bilde-oppgave, kryssord, serier, forslag til ulike aktiviteter, arbeid med ord og begreper, videoer, skriveoppgaver, formingsoppgaver, dikt og regler, samt aktuelle sanger, bøker og linker knyttet til temaet.

Jeg prøvde også å lage en småkryp-bingo (ligger nå ute i to variasjoner), og det var så gøy at det ballet på seg. Da jeg først hadde laget den, tenkte jeg: «Hvorfor ikke lage en bingo der man kan jobbe med ord og begreper fra turen?» Slik ble naturbingoen til. Og da jeg først var så godt i gang: «Hva med å lage en bingo til regnestrategiene som visualiserte strategien elevene skulle lære?». Vipps, så hadde jeg laget en bingo til regnestrategiene «telle videre» og «telle nedover». Og det verste er at de ble kjempefine!!! 🙂

Deler også 4 på rad (addisjons-og subtraksjonsspill), en oppgave som er laget for å øve på tallrekker der elevene må telle med en og en, og en oppgave med tallrekker der elevene får øve på å telle med to og to (også med småkryp!).

Alt ligger nå ute til gratis nedlastning både på bokmål og på nynorsk.

Kos dere!

ET LITE GLIMT FRA NATURFAG – SMÅKRYP:

ET LITE GLIMT FRA MATEMATIKK –
TALL-OG MENGDEFORSTÅELSE:

ET LITE GLIMT FRA MATEMATIKK –
«TELLE VIDERE/TELLE NEDOVER»

ET LITE GLIMT FRA NYTT PÅ UTESKOLE – BINGOER:

Direktelinker:

NATURFAG: Småkryp

MATEMATIKK: Tall og mengdeforståelse

MATEMATIKK: Telle videre/telle nedover

UTESKOLE: Bingoer

Legg igjen en kommentar