Lesebingo

Tiden flyr – og nå er det snart tid for vinterferie! For å motivere elevene til å lese hjemme, laget jeg en lesebingo. Den ble knallstilig! Til og med jeg fikk lyst til å lese på do (–> se bildebevis!).

Oppdragene på lesebingoen har jeg valgt av flere grunner:

– Elevene lærer nå å lese med innlevelse. Derfor tok jeg med oppdragene å lese med musestemme, i tillegg til å lese med stemmen til et troll. Dette er to helt ulike måter å lese på, og fine innfallsvinkler til å øve på å lese med innlevelse på en litt morsom måte.

– Elevene lærer også at når vi møter et punktum i en tekst, betyr det at vi må ta en pause. Jeg observerer for tiden at mange begynner å få god flyt i lesingen sin, og ønsker å lese fort, kanskje litt for å vise seg frem. Derfor tok jeg med et oppdrag der elevene skal rope “KYKKELIKY!” hver gang de møter et punktum. Jg håper dette kan bidra til at de blir mer oppmerksomme når de møter punktum i en tekst.

– Elevene har ulike interesser. Vi vet at elevene leser med når de får lese om noe de finner interessant. Derfor falt det meg inn at kart kunne være fint å få med kart, matoppskrifter (det er jo også hyggelig å lage noe sammen med familien i ferien), og tegneserier.

Under faget NORSK på menyen har det nå kommet en ny side som har fått navnet lesebingo. Direktelink finner du nederst i innlegget.

Lesebingoen ligger ute til gratis nedlastning både på bokmål og nynorsk.

Tips gjerne en kollega du tror kan ha nytte av det!

Jeg måtte nesten teste lesebingoen på meg selv før jeg ga den ut til elevene. Å lese på do var en ny opplevelse, som bød på uvante muligheter! Hva med å lese med beina i et varmt og deilig vannbad, med tekoppen trygt plassert på vasken? Foto: Lars Marthin Tofteberg Holer

Direktelink:

Norsk lesebingo

Vil du støtte arbeidet med Undervisningsmetoder?

Det er mange utgifter knyttet til dette prosjektet, og disse må jeg prøve å få dekket. Du kan gi et bidrag her eller via VIPPS 40 45 02 07. SUPERDUPER-1000 TAKK til alle som bidrar! <3

NOK 35.00

About Anne Marte N. Sandnes

Jeg heter Anne Marte og jobber på en barneskole i Oslo. Jeg gløder og brenner for god undervisning. Her på Undervisningsmetoder lar jeg kreativiteten boble, og her deler jeg jeg alt jeg lager og finner på; ikke minst erfaringer fra lærerhverdagen. Har du spørsmål kan du sende meg en mail på undervisningsmetode@gmail.com.
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.