Lesebingo

Tiden flyr – og nå er det snart tid for vinterferie! For å motivere elevene til å lese hjemme, laget jeg en lesebingo. Den ble knallstilig! Til og med jeg fikk lyst til å lese på do (–> se bildebevis!).

Oppdragene på lesebingoen har jeg valgt av flere grunner:

– Elevene lærer nå å lese med innlevelse. Derfor tok jeg med oppdragene å lese med musestemme, i tillegg til å lese med stemmen til et troll. Dette er to helt ulike måter å lese på, og fine innfallsvinkler til å øve på å lese med innlevelse på en litt morsom måte.

– Elevene lærer også at når vi møter et punktum i en tekst, betyr det at vi må ta en pause. Jeg observerer for tiden at mange begynner å få god flyt i lesingen sin, og ønsker å lese fort, kanskje litt for å vise seg frem. Derfor tok jeg med et oppdrag der elevene skal rope «KYKKELIKY!» hver gang de møter et punktum. Jg håper dette kan bidra til at de blir mer oppmerksomme når de møter punktum i en tekst.

– Elevene har ulike interesser. Vi vet at elevene leser med når de får lese om noe de finner interessant. Derfor falt det meg inn at kart kunne være fint å få med kart, matoppskrifter (det er jo også hyggelig å lage noe sammen med familien i ferien), og tegneserier.

Under faget NORSK på menyen har det nå kommet en ny side som har fått navnet lesebingo. Direktelink finner du nederst i innlegget.

Lesebingoen ligger ute til gratis nedlastning både på bokmål og nynorsk.

Tips gjerne en kollega du tror kan ha nytte av det!

Jeg måtte nesten teste lesebingoen på meg selv før jeg ga den ut til elevene. Å lese på do var en ny opplevelse, som bød på uvante muligheter! Hva med å lese med beina i et varmt og deilig vannbad, med tekoppen trygt plassert på vasken? Foto: Lars Marthin Tofteberg Holer

Direktelink:

Norsk – lesebingo

Legg igjen en kommentar