SOMMERQUIZ FOR ALLE: Velg og vrak blant 50 spørsmål!

Nedtellingen har begynt! Nå er det bare fem skoledager igjen til sommerferien starter. Med hånda på hjertet kan jeg si at jeg GLEDER meg til uka som kommer. Hver eneste skoledag skal brukes til å gi elevene gode minner og opplevelser. Vi skal gjøre helt ferdig minneboka (den blir kjempefin!!), vi skal ha vannkrig, og vi skal ha kos med klassen og på trinnet. Vi skal også ha sommerquiz, og den deler jeg med dere her.

«Hei! Er det noen som har en sommerquiz for 2.klassinger på lager?»

På gruppa «Andreklasselærer» på Facebook var det en lærer som ønsket seg en sommerquiz. Jeg skulle gjerne bidratt, men jeg hadde ingen på lager. Dessuten skulle jeg gjerne hatt en til mine egne elever også. For er det noe som er sikkert, så er det at de DIGGER quiz! Jeg visste at jeg hadde tusen ting å gjøre, men plutselig svarte jeg at det kunne jeg selvfølgelig lage! Planen var å gjøre det fort og gæli innimellom alt det andre på 2do-lista. Men så begynte jeg å tenke ….

Det er helt sikkert flere som kunne ha bruk for en sommerquiz. Kanskje jeg heller skulle prøvd å lage en sommerquiz som kunne brukes av alle – nesten uansett hvilket trinn du underviser på? Men hvordan skulle den isåfall se ut? Og hvor mange spørsmål skulle den ha? Vi vet jo hvor stor forskjell dette er på en elev i første klasse og en som snart skal begynne på ungdomsskolen.

Etter mye tenking og flere ulike utkast, kom jeg frem til at det måtte bli slik:

Læreren kjenner best sine egne elever, og dermed må det være gode muligheter for å tilpasse og gjøre opplegget til «sitt». Derfor laget jeg svararket som elevene skal skrive på underveis i to ulike variasjoner: et tosidig svarark med 10 spørsmål, og et tilsvarende svarark med 15 spørsmål. Slik kan hver enkelt lærer starte med å velge hvor mange spørsmål quizen skal bestå av.

Deretter følger en word-fil som jeg har gjort redigerbar. I denne filen har jeg skrevet inn 50 spørsmål med svar. Her kan læreren gå inn i dokumentet og ta bort spørsmålene som ikke passer til sin elevgruppe, og legge til egne spørsmål, for eksempel fra tema dere har jobbet med, osv. Spørsmålene kan selvfølgelig også bare brukes til inspirasjon, slik at det blir lettere å komme på selv. Tanken er at det skal spare læreren for arbeid, samtidig som hver lærer enkelt kan tilpasse opplegget til sine egne elever. OG DERE: JEG TROR DET BLE FINT!

BREAKING NEWS: Selvfølgelig stoppet det ikke der! For en annen quiz-lignenede aktivitet som jeg vet mine elever også er veldig glad i, er GRUBLE. Derfor laget jeg i samme slengen en «Gruble sommerspesial» der jeg tok utgangspunkt i bokstavene i ordet NORGE, siden mange kommer til å feriere i hjemlandet vårt i sommer. Siden jeg laget denne for de yngste, så laget jeg også noen ekstra versjoner der læreren selv kan fylle ut kategorier og bokstaver, og dermed tilpasse vanskegraden. DETTE BLIR GØY! 😊

Alt læringsmateriell ligger ute til gratis nedlastning både på bokmål og nynorsk!

Tips gjerne en kollega du tror kan få bruk for det! ❤️

Word-fil med 50 spørsmål der du selv kan redigere og velge spørsmål/ta bort spørsmål og legge til egne spørsmål, slik at det passer til akkurat dine elever. 
Svarark i to ulike varianter. Versjon 1: 10 spørsmål
Versjon 2: 15 spørsmål
Gruble sommerspesial for de yngste
Flere ulike «fyll inn selv»- versjoner: Fyll ut bokstaver og kategorier selv, og tilpass til dine egne elever.

Direktelink:

HØYTIDER OG MARKERINGER – Skoleslutt

Legg igjen en kommentar