Halloween: Regnegåter og «Hvem skal ut?»

Elevene kommer inn i klasserommet. Lyset er slukket, gardinene trukket for og halloweenmusikken skaper en spent og forventningsfull stemning i klasserommet.

Når alle hender er ferdig vasket, får de komme frem til meg og sette seg ned på gulvet foran smartboarden. Jeg stanser musikken, og forteller kort om planen for økta. Vi skal ha om måling, men aller først litt tallmagi. Jeg starter alltid mattetimene med tallmagi, og i dag var temaet være regnegåter og halloween.

Vi begynte med regnegåte #1, den enkleste. «Er det noen som kan forklare hva denne oppgaven går ut på?», spurte jeg.

En ivrig elev som hadde sett denne type oppgave før rakk hånda i været. Dermed var det gjort. Vi leste opplysningene høyt sammen: «Katt + kjærlighet = 17, is + is = 8, is + katt = 15 og kjærlighet = ?»

Hvordan skulle vi finne tallet som kjærligheten representerte? Nå var diskusjonen i gang! Elevene kom frem til at det var lurt å starte med de opplysningene som var enklest å finne ut – og dermed steg engasjementet enda flere hakk. Og da de klarte å finne tallet som kjærligheten representerte, kunne vi ikke gi oss!

Sammen så vi på de andre oppgavene, og samtlige hender var oppe og ville fortelle hvordan de tenkte. Jeg stoppet den felles gjennomgangen før vi hadde diskutert oss gjennom alle oppgavene. For resten skulle de få gjøre på slutten av timen sammen med læringspartner. Vi bruker å avslutte økta med premietid.

Denne gangen deler jeg 5 regnegåter og 10 «Hvem skal ut?»-oppgaver som er supert å ha til avbrekk, eller eventuelt som startere. Vis oppgavene på stor skjerm, så slipper du å skrive ut. De kan jo selvfølgelig også deles ut på papir, eller som en del av et hefte.
Gjør det som passer deg og dine elever best!

PS: Til alle dere som bruker dagsplanen med kalenderkort som ligger ute på høytider og markering – Skolestart: Er det noen som har ønsker om flere kort som kan legges til? Send meg en mail på undervisningsmetode@gmail.com, så legger jeg til nye kort.

Alt læringsmateriell ligger ute til gratis nedlastning både på bokmål og nynorsk.

Tips gjerne en kollega du tror kan få bruk for det! ❤️

Legger ved bilder som viser litt av det som ligger ute. Direktelink finner du nederst i blogginnlegget.

Regnegåter, 5 oppgaver

Hvem skal ut? 10 oppgaver

Direktelink:

HØYTIDER OG MARKERINGER: Halloween

❤️VIPPS: 710 665

2 kommentarer om “Halloween: Regnegåter og «Hvem skal ut?»”

 1. Hei 🙂
  Tusen takk for alt opplegget du deler og legger ut. Jeg har jobbet i småskolen i mange år og brukt mange av oppgavene dine der. Nå jobber jeg på videregående skole på en spesialavdeling, og kan også bruke mange av oppgavene her! Det er helt supert med alt du legger ut. Takk igjen! Jeg støtter også en liten sum altså, men det kan ikke måle seg med det arbeidet du legger ned 🙂 En ting jeg ofte kløner litt med, er å finne lenken til nedlasting. Her er det sikkert noe jeg ikke har skjønt. Når jeg er inne på innlegget, ligger sidene der som bilde, men ikke lenken til nedlasting. Hva gjør jeg feil?
  Med vennlig hilsen Linn 🙂

  Svar
  • Hei Linn!
   Så utrolig hyggelig at du finner mye du kan bruke! Det blir jeg oppriktig glad for å høre. Det er sant at det ligger veldig mye arbeid bak, men da er det jo desto mer gledelig og fint å høre at det er til nytte for lærere der ute 🙂

   Lenken til nedlastning legger jeg alltid under bildene som viser noe av det læringsmateriellet som publiseres i forbindelse med det aktuelle blogginnlegget. Så scroll deg nedover, så finner du den! Direktelenken(e) blir alltid testet før saken publiseres, slik at jeg er sikker på at de fungerer. Jeg tror ikke du gjør noe feil 🙂

   Et annet tips er at hvis du leser en sak som nylig ar blitt publisert, så er det ofte stor trafikk på den saken, men også på siden det omtalte læringsmateriellet legges ut på. Dermed dukker både fremsidesaken og siden det linkes til opp på listen over dagens 10 mest leste sider/innlegg (på høyre side). Der kan du også klikke deg direkte inn!

   Mange hilsener fra Anne Marte 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar