1,3 MILLIONER TAKK!!! 20 unike øveklokker, dominoer/memoryer og klokkeoppgaver

Hei på deg – og godt nyttår!

Nå er den første skoleuka i det nye året allerede unnagjort. Det var veldig koselig å se elevene og kollegaene mine igjen, og selvfølgelig er det innmari kjekt å fortsette med Undervisningsmetoder. 2020 var på mange måter et krevende og tøft år, men heldigvis var det også mye positivt som skjedde.

I løpet av 2020 var det mer enn 1 300 000 visninger her på Undervisningsmetoder. Det er helt utrolig! Så FANTASTISK hyggelig og gøy at det er så mange som engasjerer seg i og brenner for god undervisning – og ikke minst; hvordan vi kan undervise på en morsom og spennende måte!

TUSEN TAKK for alle hyggelige meldinger jeg har fått. Jeg blir oppriktig glad, og noen ganger også rørt.

I 2021 skal jeg gjøre alt jeg kan for å fortsette å dele – helt gratis! I fjor hadde jeg utgifter på 50 000 kroner knyttet til dette prosjektet, så økonomi er og blir en utfordring. Jeg skulle selvfølgelig brukt mye mer tid på å jobbe med økonomien, men det er undervisning jeg brenner for – så tiden går med til å lage læringsmateriell. Jeg er født positiv, og satser på at det kommer til å ordne seg på en eller annen måte.

I dette blogginnlegget er det klokka som er tema. Klokka er et veldig morsomt og engasjerende tema å jobbe med – og det er så mye gøy å gjøre! Derfor har jeg laget en splitter ny temaside under faget matematikk som heter «Klokka».

I juleferien laget jeg 20 unike øveklokker. Etter utallige runder med redigering og finpussing, så ble de kjempefine! Alle øveklokkene er i forskjellige farger og har to sett med visere, slik at dere kan velge selv.

I tillegg har jeg også laget en serie med arbeidsark til temaet. «Les og forstå» og «Fyll inn riktig klokkeslett» gir elevene god trening. Her vil det komme flere arbeidsark etter hvert, både for analog og digital klokke.

For at elevene skulle lære seg hele timer, laget jeg en domino ved å ta utgangspunkt i diktet «Klokka». For at de også skulle få øve på både hele og halve timer, laget jeg en domino med Big Ben, der elevene skal vise hvordan viserne står på klokketårnet. Begge disse dominoene kan enkelt klippes opp rute for rute, slik at det kan spilles som memory dersom man ønsker det.

Håper dette vil være nyttig for MANGE flotte lærerkollegaer rundt omkring i landet.

Alt læringsmateriellet ligger ute til gratis nedlastning både på bokmål og nynorsk.

Tips gjerne en kollega du tror kan ha nytte av det!

20 unike øveklokker

Les og forstå

Arbeidsark: Hele timer

Arbeidsark: Halve timer

Arbeidsark: Hele og halve timer

Tegn inn riktig klokkeslett – arbeidsark

Arbeidsark: Analog klokke – hele timer

Arbeidsark: Analog klokke – halve timer

Arbeidsark: Analog klokke – hele og halve timer

Domino, hel: Diktet «Klokka»

Domino, hel og halv: Big Ben

Tegn inn riktig klokkeslett – arbeidsark

Arbeidsark: Digital klokke – hele timer

Arbeidsark: Digital klokke – halve timer

Arbeidsark: Digital klokke – hele og halve timer

Direktelink til læringsmateriellet

Matematikk: Klokka

Legg igjen en kommentar