Julespesial: 21 julepuslespill

Det nærmer seg 1. desember og advent. Her på Undervisningsmetoder starter julen allerede i dag. Vi lærere må jo forberede oss litt før – og det er bra vi kan, for det er mye som skal gjøres! Desember innebærer mange gode stunder med elevene. Vi har adventsstund, juleverksted, synger julesanger, ser på lucia-tog, spiser julegrøt, har juleavslutning med trinnet og fellessamling med hele skolen, men også mange læringsaktiviteter i klasserommet med jul som tema.

I dette innlegget kan du laste ned puslespill med juleord. Disse ble til fordi jeg ser at elevene strever med å skille mellom store og små bokstaver i skrivingen sin. Derfor trengte jeg en læringsaktivitet som kunne gjøre elevene mer bevisst på dette. Bildet av ordet måtte være med for å visualisere ordets betydning (jeg er så heldig å ha mange minoritetsspråklige elever), og hver puslespillbrikke har stor og liten bokstav på hver sin side.

Siden elevene har lært om sortering i regning, lot jeg noen puslespill være grønne, og andre røde. Når elevene oppdager mønsteret, vil de se at de grønne puslespillene er ord som pusles fra venstre til høyre (jfr. lese-og skriveretningen), og de røde puslespillene er ord som skrives nedover (vi har jobbet med kryssord i det siste, så dette er kjent for de).

Puslespillene kan du laste ned helt gratis, både på bokmål og nynorsk (se nederst i blogginnlegget). 

Julehilsen fra
Anne Marte / Undervisningsmetoder

Last ned puslespillene her

BOKMÅL

NYNORSK

Undervisningsmetoder.com – for raus og fri delingskultur i skolen
Vil du ha gratis undervisningsopplegg på epost? Følg Undervisningsmetoder ved å trykke på “subscribe” til høyre øverst på siden.

About Anne Marte N. Sandnes

Jeg heter Anne Marte og jobber på en barneskole i Oslo. Jeg gløder og brenner for god undervisning. Her på Undervisningsmetoder lar jeg kreativiteten boble, og her deler jeg jeg alt jeg lager og finner på; ikke minst erfaringer fra lærerhverdagen. Har du spørsmål kan du sende meg en mail på undervisningsmetode@gmail.com.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.