SKOLESTART 2022: bli kjent-leker og aktiviteter, et elevaktivt klasserom, dagsplan, tegneserier, ord-og bildekort, sanger og mye mer!

KJÆRE ALLE SAMMEN: Hjertelig velkommen til et nytt skoleår her på Undervisningsmetoder!

Det er stort, og veldig spesielt, å sitte her og skrive skoleårets første blogginnlegg. Jeg har begynt å jobbe igjen! Det betyr ikke at jeg er bra, men at jeg er mye bedre. På grunn av hjernerystelsen kan jeg ikke lenger være kontaktlærer eller faglærer. Derfor skal jeg jobbe som språklærer på Velkomst (gamle mottak) og starte med 20% i jobb. Små babysteps fremover, men det viktigste er at det faktisk går fremover(!). Jeg har fått erfare at å jobbe ikke er noe man , det er et privilegium man får.

På fritiden skal jeg starte opp med Undervisningsmetoder igjen. Dette har jeg sett frem til SÅ lenge, det er helt surrealistisk. Da hjernerystelsen herja som verst i kroppen, kutta NAV sykepengene mine. Fra februar til juni var jeg uten lønn og måtte skaffe advokat for å få lønna tilbake. Dette var en så stor påkjenning at jeg måtte slutte med alt, selv det lille jeg klarte. Det var som om jeg mista meg selv, for å drive dette nettstedet er en stor del av meg; av hvem jeg er, av hva jeg liker og av verdiene jeg står for. Jeg virkelig ELSKER det: skrive om undervisning, som jeg gløder og brenner for, utvikle nytt undervisningsmateriell, fotografere, og finne på nye ideer og måter å lære på. Det er min store lidenskap!

Og helt utrolig: Nå har nettstedet over 200 000 visninger i måneden. Hver dag får jeg mailer fra engasjerte lærere over hele landet som kommer med spørsmål og ønsker, og ikke minst veldig fine hilsener. Det setter jeg stor pris på. Nå har jeg delt nærmere 3000 filer her på nettstedet, og det ligger tusenvis av timer med arbeid bak. Jeg jobber med Undervisningsmetoder 365 dager i året – på hverdager, i helger og i ferier. Siden det er mange utgifter knyttet til dette, er jeg helt avhengig av frivillig støtte via VIPPS. Hvis du har nytte av nettstedet håper jeg du vil støtte med en valgfri sum.

Skoleårets første blogginnlegg handler om skolestart. Du finner dagsplan (nå også på engelsk!), tips til hvordan du kan legge til rette for et elevaktivt klasserom, bli kjent-leker, bli kjent-aktiviteter, tegneserierammer (10 ulike versjoner), kort for å markere retning (høyre, venstre – viktige begreper i begynneropplæringen) og mye mer! På menyen øverst på siden kan du nå også finne en fane som heter «Norsk som andrespråk». Der er det lagt inn 46 ord-og bildekort (kopieres tosidig) til temaet badetur, og sangtekst til to enkle sanger.

På Instagram vil jeg i løpet av uken som kommer fortelle om en av bli kjent-aktivitetene jeg har lagt ut som ligger ute på Skolestart-siden: «Spør spør bytt» med 26 ulike spørsmål, der du selv velger de spørsmålene som passer best til din elevgruppe. Den anbefaler jeg å prøve ut! På Instagram kommer jeg også til å skrive om hvordan man kan sette klassemiljø i et psykisk helse-perspektiv. Slik håper jeg dere får se hvor stor betydning dere som lærere kan ha for å fremme god psykisk helse (min kampsak!) for elevene du jobber med.

I år kommer jeg til å bruke Undervisningsmetoder-kontoen på Instagram og Facebook mer enn før, fordi det er så mye å fortelle og vise om det som publiseres, at jeg ikke får plass på nettsiden. Følg derfor Undervisningsmetoder på Facebook og på Instagram! Under feltet «Få nyheter på e-mail» til høyre på nettsiden kan du enkelt fylle inn e-mailadressen din, så er du garantert å få med deg nyhetsbrev om det læringsmateriellet som publiseres. Har du ønsker om læringsmateriell eller lignende som du trenger til din undervisning, så er du mer enn velkommen til å sende meg en mail på undervisningsmetode@gmail.com.

Jeg vil avslutte med å si TUSEN TAKK TIL ALLE SOM FØLGER OG VELKOMMEN TIL ALLE NYE FØLGERE! Ønsker dere et riktig godt nytt skoleår!!! 🥰🤩🥳 Og til nye følgere: Alt læringsmateriell og alle aktiviteter som er omtalt i denne fremsidesaken finner du ved å følge direktelinkene under ⬇️

Alt læringsmateriell ligger ute til gratis nedlastning både på bokmål og nynorsk.

Tips gjerne en kollega du tror kan få bruk for det! ❤️

Høytider og markeringer: Skolestart

Denne temasiden finner du også under «Høytider og markeringer» oppe på hovedmenyen. 

Klassemiljø: Bli kjent-leker

Denne temasiden finner du også under «Klassemiljø» oppe på hovedmenyen. 

Klassemiljø: Leker inne

Denne temasiden finner du også under «Klassemiljø» oppe på hovedmenyen.

Uteskole: Leker ute

Denne temasiden finner du også under «Uteskole» oppe på hovedmenyen.

Norsk som andrespråk: Sanger

Denne temasiden finner du også under «Norsk som andrespråk» oppe på hovedmenyen.

Norsk som andrespråk: Badetur

Denne temasiden finner du også under «Norsk som andrespråk» oppe på hovedmenyen.

Legg igjen en kommentar