17.MAI-SPESIAL: Uteskole med 50-leken!

Bjørka spretter ut, fuglene kvitrer og i veikanten titter vårblomstene frem. Våren er på full anmarsj, og det nærmer seg 17. mai – nasjonaldagen vår. Derfor er det 17.mai som er tema for dagens blogginnlegg.

Denne gangen fikk jeg så lyst til å lage noe som skal gjøre det «lett som en plett» for læreren å legge undervisningen ut i vårsola. Valget falt på 50-leken. Har du brukt den før?

50-leken er nok en type aktivitet som noen kan og kjenner godt til, mens for andre er den kanskje ny. Derfor laget jeg en ny temaside under «UTESKOLE» oppe på hovedmenyen som heter «50-leken». Der finner du oversikt over utstyr, forberedelser, regler, samt alternativer for hvordan du kan gjennomføre aktiviteten.

Læringsmateriellet består av et oppgavesett med 50 oppgaver knyttet til 17.mai, samt en fasit (til læreren). Jeg har delt oppgavene inn i fem kategorier: feiring, mat og drikke, musikk, kongefamilien og historie. Siden 50-leken også kan lekes som 30-leken og 40-leken, lot jeg de 30 første spørsmålene være de enkleste. Deretter øker vanskegraden litt.

Bakerst i oppgavesettet har jeg laget to oppgavesider som du selv kan bruke til å lage egne oppgaver dersom du ønsker å bytte ut noen oppgaver slik at det passer til dine elever. Kanskje er det noe spesielt dere har jobba med som du gjerne vil ha med? Husk isåfall å forandre fasiten også.

Selve utformingen/layouten har jeg valgt for at det skal bli minst mulig forarbeid for læreren. Et A4-ark består av 4 poster, og ved å klippe på midten av arket både loddrett og vannrett, slipper du arbeidet med å eventuelt klippe rundt hver post.

Selve oppgavesettet finner du nå inne på temasiden «17.mai». Siden det er en oppsummeringsaktivitet, må du scrolle deg et godt stykke nedover på siden.

(Saken fortsetter under bildet)

Fasiten består av to sider. For å gjøre den oversiktlig for læreren, slik at det skal være enkelt å finne frem til svarene, har jeg delt den inn i de fem kategoriene: feiring, mat og drikke, musikk, kongefamilien og historie. Noen vil foretrekke å skrive ut fasiten tosidig, mens andre vil kanskje foretrekke å skrive ut begge sidene, for så å stifte de sammen, slik at man kan bla. It´s up to you!

Jeg har tenkt så det knaker på utformingen av denne herligheten, så kom gjerne med tilbakemeldinger! Jeg tror det kan bli veldig gøy for både små og store! 🤗

Alt læringsmateriell ligger ute til gratis nedlastning både på bokmål og nynorsk.

Tips gjerne en kollega du tror kan få bruk for det! ❤️

Høytider og markeringer – 17.mai

Denne temasiden finner du også under «Høytider og markeringer» oppe på hovedmenyen. Her finner du mye læringsmateriell om 17.mai, deriblant 50-leken.

Uteskole – 50-leken

Denne temasiden finner du også under «Uteskole» oppe på hovedmenyen.
Her finner du en oversikt over reglene for 50-leken, med tips til ulike alternative måter å gjennomføre aktiviteten på.

Legg igjen en kommentar