Fjernundervisning – linkesamling og oppgaver

Jeg blir så STOLT og GLAD over alle som er med på corona-dugnaden og bidrar til at dette skal gå bra! TAKK!! 

På grunn av den spesielle situasjonen vi er i har klasseromsundervisning blitt erstattet med fjernundervisning. Den nyeste temasiden her på «Undervisningsmetoder» heter derfor Fjernundervisning – linkesamling med mer. Du finner siden under «Diverse» på hovedmenyen eller ved å følge direktelinken.

Her har jeg laget en oversikt over aktuelle linker i hvert enkelt fag, med vekt på grunnleggende ferdigheter. I tillegg legger jeg inn forslag til oppgaver. Denne siden blir oppdatert hver dag. Målet er ikke å samle flest mulig linker, men heller kvalitet foran kvantitet. Slik kan den være til hjelp under planleggingen av fjernundervisning.

Dersom du har forslag til noe som du mener bør være med, send meg gjerne en mail: annem1984@gmail.com. Det samme gjelder om du har ønsker om læringsmateriell som jeg kanskje kan bistå med. Det er bare hyggelig å kunne være til hjelp, spesielt nå.

Under kommer noen oppgaver som jeg håper kan være til nytte. Alle disse oppgavene vil bli lagt inn på den nye temasiden. (Tusen takk til Jeanette Ålby for deling av aktivitetsbingo for de yngste.)

Ta godt vare på deg selv og alle rundt deg.
Dette skal vi klare
– sammen –
og etterpå står vi sterkere samlet enn vi har gjort på lenge.
Om det er noe jeg kan hjelpe til med er det bare å ta kontakt!

#ALTBLIRBRA!

Mange hilsener fra
Anne Marte


AktivitetsbingoPåskespill

Dette påskespillet laget jeg etter ønske fra en lærer som ville ha et spill der elevene selv kunne lage spillereglene. Hva skjer når man kommer på de grønne rutene med den lille kyllingen? Må vedkommende ta 10 pushups? Kanskje trekke et spørsmålskort med spørsmål til tema dere jobber med? Kanskje si noe hyggelig til personen til høyre?


En hilsen fra læreren din: «Jeg er glad i deg»

Denne ideen fikk jeg etter å ha ringt rundt og snakket med alle elevene i klassen min. Første ringerunde etter at vi startet med fjernundervisning. Det gikk opp for meg at allerede etter to dager savnet jeg hele gjengen, alle som en! Så – hva med å sende elevene en hilsen i koder, en hemmelig melding, som de skal løse i hjemmelekse?

Slik ble denne oppgaven til. Elevene finner meldingen fra læreren sin ved å skrive ned den første bokstaven i hvert ord. Ikke en vanskelig oppgave, men kanskje en oppgave som kan bidra til godt humør og gi en god følelse i en annerledes hverdag?
Setningen kan elevene for eksempel skrive til læreren på sms, mail eller ta skjermbilde på nettbrettet.


Hemmelig oppdrag

Dette er en variasjon av oppgaven ovenfor. Istedenfor å skrive på ukeplanen elevene skal lese en bok – kanskje kan det være mer spennende å finne ut hva de skal gjøre ved å få et hemmelig oppdrag?


Hjemmeoppdrag

Dette arbeidsarket er laget for å aktivisere elevene, og er laget spesielt for elevene i første klasse. Her er et oppdrag å skrive brev til klassebamsen, et annet å lese for et kosedyr, et tredje å tenke på noe som man skal spørre læreren om, osv.
Arbeidsarket er laget i to ulike versjoner. Velg den som passer best til deg og dine elever.


Aktivitetsbingo (Jeanette Ålby)

Denne flotte aktivitetsbingoen er laget og delt av Jeanette Ålby. Her er mange morsomme aktiviteter som fører til en mer aktiv hverdag.


Kunst-og håndverk

Denne fine tegningen så jeg da jeg gikk på tur på Kampen. Den hang på en port, og var et høydepunkt på turen. Tegningen er laget av en elev på 3. trinn på Kampen skole, og har et klart budskap:

TIL ALLE SOM SER DETA
«Ikke vær redd for korona viruset. At komer til å gå bra. Legene står på».
Og i snakkebobla: «BU for korona-viruset».

Å lage en tegning av en regnbue eller lignende med hæsjtaggen «altblirbra» startet i Italia etter utbruddet av Corona-viruset. Barna tegner, skriver ALT BLIR BRA!, og henger den opp i vinduer, på porter, eller et annet sted der den er synlig for forbipasserende. En fin oppgave til elevene som er hjemme!

«Ikke vær redd for korona viruset. Alt komer til og gå bra. Legene står på. Bu for korona-viruset!» #altblirbra

Legg igjen en kommentar