2 MILLIONER feires med tidenes samlepakke!

I løpet av vinterferien bikket Undervisningsmetoder 2 millioner visninger!
Og jammen er det ny rekord med over 100 000 visninger i måneden.
Det er så høye tall at jeg ikke forstår det selv, men det må feires.

Kjære gjest, slå deg godt til rette, så skal jeg presentere menyen for deg. Forsyn deg med så mye du måtte ønske, og gå gjerne flere runder rundt bordet om du vil. Her er det lov til å forsyne seg opptil flere ganger. Here we go:

Følg gjerne Undervisingsmetoder på Instagram og Facebook!

Som du sikkert allerede har gjettet deg til, så består menyen av gratis læringsmateriell.
Jeg har gledet meg litt ekstra til å dele denne samlepakken med dere. Dette er noe som jeg har prøvd ut over lengre tid med mine egne elever, og jeg kan garantere at det er både kjekt og lærerikt. I tillegg er det læringsmateriell som gjør det lett å nivådifferensiere undervisningen på en måte som gjør at alle elever føler mestring. Jeg skal ikke legge skjul på at det ligger utallige timer med arbeid bak. Hvis jeg kan kalle det arbeid – det har vært så gøy både å lage det og prøve det ut at jeg tror jammen at jeg har fått mer energi enn jeg har brukt. Og når jeg ser hvor mye elevene har lært, og fortsatt lærer, så får jeg både inspirasjon og motivasjon i både bøtter og spann.

Henger du med? Jeg håper det! Jeg starter med hovedretten, selv om det kanskje er en litt utradisjonell rekkefølge – men på store og spesielle dager må det meste være lov. Denne retten er innmari god, en av mine desidert favorittretter (!).
Jeg håper den vil falle i smak.

Staveaktivitet

Når elevene lærer å skrive ord kan det ofte være vanskelig å få med alle lydene i ordet. Derfor trengte jeg stavekort som elevene kunne jobbe med som stasjonsaktivitet over lengre tid. En staveaktivitet som var lystbetont og morsom, og ikke minst lærerik!

Siden elevene befinner seg på forskjellig nivå, laget jeg stavekort med både 2-lyds, 3-lyds, 4-lyds og 5-lydsord. Jeg fant ut at dersom jeg laget kortene med forskjellig lengde etter hvor mange bokstaver ordet har, så ble det lett for elevene å finne ut på egen hånd om de manglet bokstaver. Derfor er 2-lydsord-kortene laget slik at det er plass til akkurat to bokstaver, og 5-lydsord-kortene er laget slik at det akkurat er plass til 5 bokstaver.

I denne samlepakken får du samtlige kort som hører med, i tillegg til bokstavene. Det hører også til ulike arbeidsark til elevene, som jobber to og to sammen. Hvor mange ord klarer elevene å stave og skrive på arbeidsarket sitt? Og etter at de har prøvd det noen ganger kan dere prøve å sette ny klasserekord. Hvor mange ord klarer alle elevene i klassen å stave til sammen? Sett dere gjerne et felles mål før dere starter, og sett tellestreker underveis. Husk at disse arbeidsarkene må printes ut i A3-format.

Denne staveaktiviteten er nå lagt ut på temasiden under norsk som heter skriveopplæring.

Kjære gjest. Henger du fortsatt med? Isåfall håper jeg du er klar for dessert!
Og siden jeg er over gjennomsnittet glad i dessert selv, så har jeg flere du kan velge mellom. La meg presentere deg for dessertmenyen. Den er uvanlig sunn, og jeg kan også garantere for at den har færre kalorier enn desserter du får servert hos samtlige restauranter her i landet. Håper du finner en du liker. Here we go:

Fra ord til bilde

Dessert nummer en er en type dessert som du trolig kjenner til fra før. La meg ta en kort presentasjon likevel:

I denne oppgaveserien får elevene øve på leseforståelse. Elevene leser nøye med lesefinger og setter strek fra ord til bilde. Deretter snur de arket og skriver en liste over alle ordene de husker. Bytt til slutt ark med læingspartneren og la han/henne rette.

Denne serien inneholder to oppgaver til 2-lyds, 3-lyds, 4-lyds og 5-lydsord. Elevene møter de samme ordene som i staveaktiviteten.

Denne serien er nå lagt ut på en ny temaside på menyen under norsk: leseopplæring.

Å lese nøye

Dessert nummer to trenger nesten ingen presentasjon, men en kort omtale skader aldri:

Dette er også en serie med oppgaver i leseforståelse. Her får elevene lese ordene nøye med lesefinger, for deretter å sette kryss på ordet som passer til bildet. Diskuter: Hvorfor er det viktig å lese nøye?

Som alt det andre jeg deler med dere i kveld er også den nivådifferensiert. Du finner to oppgaver til 2-lydsord/3-lydsord, 4-lydsord og 5-lydsord, og på hvert trinn får elevene jobbe med de samme ordene som i alle oppgavene i settet jeg deler med dere i dag.

Denne serien er nå også lagt ut på den nye temasiden: norsk – leseopplæring.

Les, klipp og lim

Også er vi plutselig på dessert nummer tre (av fire):

Denne oppgaven er laget etter ide fra pinterest (themoffattgirls.com). Du får ti oppgaver til sammen, og ordene her er også sortert etter antall bokstaver – slik at oppgaven passer som hånd i hanske til de andre oppgavene. Disse oppgavearkene kan du også laminere og klippe ut for deretter å bruke de til lesespill.

Denne serien er nå også lagt ut på den nye temasiden: norsk leseopplæring.

La oss skrive!

Da har vi kommet til dessert nummer fire – den siste på kveldens meny.

I denne oppgaveserien får elevene øve på å forme bokstaver i silhuetter og i bokstavhus. Studer ordet i silhuettene for å finne ut hvor bokstavene skal plasseres i bokstavhuset. Dersom du har elever i klassen som du vet har utfordringer med å skrive i bokstavhus, kan du gjerne skrive inn ordet i bokstavhuset før du kopierer opp til disse elevene.

Denne serien er nå også lagt ut på den nye temasiden: norsk – skriveopplæring.

Tre betalingsalternativer

Kjære gjester – alle lærerkollegaer over hele landet!
Ingen lærere skal måtte betale læringsmateriell av egen lomme.
Fordi dette er et viktig prinsipp for meg tar jeg betalt i noe som er mye bedre: gode handlinger.
(Jeg tror Undervisningsmetoder må være det eneste nettstedet i verden som har denne betalingsmåten).
For hver gode handling vi gjør, blir verden et bedre sted!
Så derfor: Velg minst ett alternativ, men du står selvfølgelig fritt til å velge flere 🙂

Alternativ 1
Si noe hyggelig til minst tre kollegaer.
Gi et komplement som varmer til kollegaer som gjør hverdagen din bra.
Gode kollegaer er gull verdt!

Alternativ 2
Gjør noe fint for noen som du er takknemlig for å ha i livet ditt, og vis at du setter pris på ham/henne.
Ingen vet hvordan morgendagen blir. Ikke ta noen for gitt.

Alternativ 3
Ta kontakt med noen du vet om som har det vanskelig eller litt tøft, kanskje en dårlig dag, noen som kan trenge en oppmuntring, noen å prate med eller bare et medmenneske som bryr seg.
Du kan gjøre en forskjell.

2 MILLIONER HURRA!

TUSEN TAKK til alle som følger nettsiden,
og for alle hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger.

Jeg setter stor pris på hver eneste en. Oppmuntring og gode ord betyr mye.

Jeg føler meg priviligert som får drive med noe av det jeg liker best i verden. Takket være dere er dette mulig.

Ønsker dere en fantastisk fin uke.

Mange gode vårhilsener fra
Anne Marte

Undervisningsmetoder.com – for raus og fri delingskultur i skolen
–> Har du tips eller opplegg fra skolehverdagen som du kan være med å dele? Da vil jeg gjerne høre fra deg! Send meg en mail: annem1984@gmail.com
–> Vil du ha gratis undervisningsopplegg på epost? Følg Undervisningsmetoder ved å trykke på “subscribe” til høyre øverst på siden.
–> Følg gjerne “Undervisningsmetoder” på instagram:

4 kommentarer om “2 MILLIONER feires med tidenes samlepakke!”

Legg igjen en kommentar