Halloween: Vi pusler halloween-ord

I dette blogginnlegget deler jeg et puslespill med halloween-ord. Siden elevene jobber med å bli trygg på å skille mellom store og små bokstaver, brukte jeg ideen fra i fjor: Hvert ord står skrevet med de store bokstavene på venstre side og de små bokstavene på høyre side.

Slik gjør du:

* Skriv ut arkene, laminer og klipp ut alle bokstavbrikkene.

* Tenk igjennom om du ønsker å bruke alle puslespillordene eller ta bort noen – tilpass vanskegraden til din elevgruppe. 

* Legg bokstavbrikkene hulter til bulter enten i en haug på gulvet eller midt på bordet. La elevene spille sammen med læringspartner eller i små grupper.

* Om du ønsker kan oppdraget til elevene også være å skrive ordene de pusler med store og små bokstaver i skriveboka si, eller å lage en setning der de bruker ordet.

Husk å gjøre elevene oppmerksomme på at det er viktig at de leser bokstavene i ordet nøye, slik at de får med alle lydene i ordet. Ellers kan ordet bli galt satt sammen. (Det er ikke alltid man oppdager en skrivefeil bare ved å se på bildet).

Alle puslespillene ligger ute til gratis nedlastning både på bokmål og på nynorsk.

PS: Det kommer enda mer halloween-materiell! Skulle gjerne postet alt i dag, men slik går det når man har altfor mange ideer og altfor liten tid. Også er det jo så mye gøy å gjøre! VI ER HELDIGE!!!

Have fun! Sender halloween-hilsener i bøtter og spann! 🙂

Direktelink til læringsmateriellet

HØYTIDER OG MARKERINGERHalloween

Legg igjen en kommentar