Halloween: Vi pusler halloween-ord

I dette blogginnlegget deler jeg et puslespill med halloween-ord. Siden elevene jobber med å bli trygg på å skille mellom store og små bokstaver, brukte jeg ideen fra i fjor: Hvert ord står skrevet med de store bokstavene på venstre side og de små bokstavene på høyre side.

Slik gjør du:

* Skriv ut arkene, laminer og klipp ut alle bokstavbrikkene.

* Tenk igjennom om du ønsker å bruke alle puslespillordene eller ta bort noen – tilpass vanskegraden til din elevgruppe. 

* Legg bokstavbrikkene hulter til bulter enten i en haug på gulvet eller midt på bordet. La elevene spille sammen med læringspartner eller i små grupper.

* Om du ønsker kan oppdraget til elevene også være å skrive ordene de pusler med store og små bokstaver i skriveboka si, eller å lage en setning der de bruker ordet.

Husk å gjøre elevene oppmerksomme på at det er viktig at de leser bokstavene i ordet nøye, slik at de får med alle lydene i ordet. Ellers kan ordet bli galt satt sammen. (Det er ikke alltid man oppdager en skrivefeil bare ved å se på bildet).

Alle puslespillene ligger ute til gratis nedlastning både på bokmål og på nynorsk.

PS: Det kommer enda mer halloween-materiell! Skulle gjerne postet alt i dag, men slik går det når man har altfor mange ideer og altfor liten tid. Også er det jo så mye gøy å gjøre! VI ER HELDIGE!!!

Have fun! Sender halloween-hilsener i bøtter og spann! 🙂

Direktelink til læringsmateriellet

HØYTIDER OG MARKERINGERHalloween

AM_RED-2

Vil du støtte arbeide med Undervisningsmetoder?

Det er mange utgifter knyttet til dette prosjektet, og disse må jeg prøve å få dekket. TUSEN TAKK til alle som bidrar!

35.00 kr

About Anne Marte N. Sandnes

Jeg heter Anne Marte og jobber på en barneskole i Oslo. Jeg gløder og brenner for god undervisning. Her på Undervisningsmetoder lar jeg kreativiteten boble, og her deler jeg jeg alt jeg lager og finner på; ikke minst erfaringer fra lærerhverdagen. Har du spørsmål kan du sende meg en mail på undervisningsmetode@gmail.com.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.