Årstidene

Månedene

Kalender:
En måned, et måneverv eller en kalendermåned er en enhet for tid som brukes i en kalender.
Vi følger den Den gregorianske kalender.

Sanger:
Sanger til månedene

Aktivitet:
Del ut månedene i året til 12 av elevene, en lapp til hver, og be de stille seg i riktig rekkefølge. Morsom aktivitet som krever samarbeid.

Huskeregel for antall dager i en måned:
På en knyttneve ved fingerrøttene kalles de utstikkende knokene “31” og mellomrommene “30”. Når man starter å telle på pekefinger-knoken med januar og en fortsetter å telle, inklusive mellomrom, februar, mars… kommer en frem til juli på lillefingerknoken. Her snus tellingen slik at lillefingerknoken også teller for august (eller det startes forfra på pekefingeren igjen. Dette gir korrekt antall dager i hver eneste måned. Det er et unntak for korte februar, der skuddårsreglene må brukes for å finne antall dager som 28 eller som 29.

Årstidene

Vinter på Vegsund i Ålesund. Foto: Anne Marte N. Sandnes

Samtale: Print ut bilder i farger fra hver av de fire årstidene. Se på bildene sammen med elevene og snakk om hva bildene viser. Hvilket bilde hører til hvilken årstid? Skriv ned stikkord til hver av årstidene på tavla.

Oppgave: Årstidene_tegneoppgave

Diverse: På siden www.activityvillage.co.uk/four-seasons finner du formingsoppgaver, fargeleggingsark, skriveoppgaver, skriverammer, osv. som kan printes ut.

 

Vår

Formingsoppgave: Lag sommerfugler når dere jobber med årstiden vår. Mal finner du på www.icreativeideas.com.

Fuglesang: Lær deg å kjenne igjen vårfuglene! På nettsiden til Naturvernforbundet kan du finne ut hvordan fuglesangen til de forskjellige fuglene høres ut.

Diverse: På siden www.activityvillage.co.uk finner du formingsoppgaver, fargeleggingsark, skriveoppgaver, skriverammer, osv. som kan printes ut.

Sommer

Diverse: På siden www.activityvillage.co.uk/summer finner du formingsoppgaver, fargeleggingsark, skriveoppgaver, skriverammer, osv. som kan printes ut.

Høst

Diverse: På siden www.activityvillage.co.uk/autumn finner du formingsoppgaver, fargeleggingsark, skriveoppgaver, skriverammer, osv. som kan printes ut.

Youtube: Peaceful Music, Relaxing Music, “Autumn Leaves”
Denne videoen er fin å bruke til oppstart, f.eks. når elevene kommer inn i klasserommet til timen, eller som bakgrunn når elevene jobber.

Vinter

Vinter

Diverse: På siden www.activityvillage.co.uk/winter finner du formingsoppgaver, fargeleggingsark, skriveoppgaver, skriverammer, osv. som kan printes ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.