17.MAI (forts): 17.mai-sanger, hentediktat, letekryss, kategorisering av ord, tallrekker, skriveoppgave

HIPP, HIPP, HURRA! Nå er snart dagen her, som alle har lengtet etter. Denne uka og neste uke blir temaet 17.mai, og derfor er temaet her på Undervisningsmetoder 17.mai denne gangen også. Det er så mye gøy å gjøre i undervisningen! Her er enda litt påfyll.

I dette blogginnlegget deler jeg blant annet en helt ny versjon av hentediktat. Ideen kom dalende fra oven midt i et pizzatygg, og dermed var jeg i klisteret. Satt oppe til langt på natt, og klarte ikke legge meg før den var ferdig. Veldig kort beskrevet er tanken bak at man tar utgangspunkt i et bilde, og nivådifferensierer utifra bildet. Slik kan elevene jobb på tre ulike nivåer samtidig(!). I tillegg er oppgavekortene utformet på en måte som gjør at når du først har gjennomført aktiviteten, så kan du klippe opp kortene, for så å bruke de på ulike måter så lenge du jobber med temaet. Flere fluer i en smekk, og skikkelig stilige ble de også.

Letekrysset ble til da jeg så hvor mange 17.mai-ord som har o for å – midt i blinken for hva vi jobber med! Har du opplevd å ha en sjokolade gjemt godt bakerst i skapet som roper etter deg helt til du bare MÅ spise den? Slik var ordene i dette letekrysset. De ropte og ropte helt til letekrysset var laget. Og jeg som trodde det bare var sjokolader som hadde den egenskapen:)

Midt i 17.mai-planleggingen var jeg også på jakt etter 17.mai-sanger. Tanken var å raskt printe ut fra nettet, men jeg fant ingen med en innbydende layout. For å slippe å lete mer, så laget jeg den liksågodt selv. «Ja, vi elsker dette landet» laget jeg to versjoner av. Den ene bestående av kun 1.-7. og 8. vers, den andre versjonen med alle versene. For de yngste elevene våre er det ofte mer enn nok med tre vers, og for at den noe krevende teksten skulle være lettere å lese, så laget jeg den med store bokstaver. Til musikktimen laget jeg også en klipp og lim-oppgave, slik at elevene kan lære seg teksten ved å pusle den sammen.

Av nytt læringsmateriell finner du også kategorisering av ord, en aktivitet elevene gjør i grupper. Fremgangsmåten står nærmere beskrevet inne på temasiden. Tallrekker i to versjoner og skriveoppgaver «Dette vet jeg om 17.mai» er også med.

Alt nytt læringsmateriell ligger ute til gratis nedlastning både på bokmål og nynorsk.

Tips gjerne en kollega du tror kan ha nytte av det! ❤️

Legger ved bilder som viser litt av det som ligger ute. Direktelink finner du nederst i blogginnlegget.

Sang: Ja, vi elsker dette landet, 2 versjoner

Oppgave: klipp og lim

Sang: Vi ere en nasjon vi med

Letekryss, 2 nivå

Hentediktat med ord og/eller setninger

AktivitetKategorisering av ord

Skriveoppgave: Dette vet jeg om 17. mai

Tallrekker 0-20

Tallrekker 0-100

Direktelink:

HØYTIDER OG MARKERINGER – 17. mai

Legg igjen en kommentar