Samefolkets dag: Naursti og oppsummering av hva vi har lært

Lihkku beivviin!

Gratulerer med dagen! Hurra for 6. februar, samenes nasjonaldag!

I dag er dagens til et fantastisk folk, med en like fantastisk historie! Jeg er både stolt og glad for å bo i et land der det aktivt jobbes for å bevare og fremme urfolkets språk, kultur og rettigheter. Slik har det dessverre ikke alltid vært, og dager som denne minner oss på hvor viktig dette arbeidet er.

Jeg vil også si tusen takk til alle som har jobbet med samene og samefolkets dag på skolen, og delt bilder og erfaringer. Jeg lever litt gjennom det jeg ser at dere gjør for tiden, og må bare si at det har vært stor stas å se på alt det fine dere får til!

Jeg har også blitt veldig inspirert selv. Plutselig tok jeg meg selv i å joike «Samtid ædnan» mens jeg tok oppvasken (jeg leste at det var vanlig før i samiske hjem, og tro meg, oppvasken går mye fortere – bare prøv!). Når jeg setter meg ned for å lese, blir det gjerne en bok om samisk historie. Jeg har begynt å høre på samiske artister på YouTube og Spotify, og drømmer om å reise til Nord-Norge for å oppleve den nordnorske naturen. I dag tok jeg morgenturen med Zara, hunden min, ned til Stortinget. Det var så flott å se det samiske flagget vaie stolt ved siden av det norske, denne spesielle dagen.

I dagens blogginnlegg deler jeg en natursti som kan brukes til å oppsummere hva dere har lært om temaet, om dere ikke allerede har gjort det! Naturstien består av 15 poster, og en ekstra side som dere kan bruke om dere vil bytte ut en post. Skriv nummeret på posten øverst i hjørne. Slik kan dere tilpasse naturstien til deres egne elever.

Under følger bilder fra naturstien og direktelinker. Selve naturstien ligger ute til nedlastning på SAMEFOLKETS DAG under fanen som heter «Høytider og markeringer» oppe på hovedmenyen. SCROLL DEG HELT NEDERST PÅ SIDEN 🤗Legger også ved direktelink til NATURSTIER, en side med oversikt over alle naturstiene du kan laste ned her på Undervisningsmetoder.

Naturstien ligger ute til grats nedlastning både på bokmål og nynorsk.

Tips gjerne en kollega du tror kan få bruk for det! ❤️

Legg igjen en kommentar