EN HISTORISK DAG: Undervisningsmetoder har fått ny nettbutikk!

Kjære alle lesere! I dag er en historisk dag, for fra og med i dag har Undervisningsmetoder fått nettbutikk. Jeg er så spent at jeg skjelver i hendene, og kjenner hvordan kroppen er full av forventninger. Men først og fremst er jeg stolt.

Hvordan kan jeg beskrive de siste månedene? Det føles ikke som om det er lenge siden jeg la ut fremsidesaken med tittelen: «7 MILLIONER VISNINGER: Tema tiervenner – og en bønn om hjelp». Jeg hadde vært på møte med NAV, og var fortvilet og skuffet over det jeg fikk høre. På grunn av at jeg hadde vært sykemeldt med hjernerystelsen i over et år, måtte jeg over på arbeidsavklaringspenger (AAP). Det var jeg forsåvidt forberedt på.

Det jeg ikke var forberedt på var den lille opplysningen jeg fikk etter at møtet egentlig var ferdig. Da fortalte NAV-veilederen at jeg måtte føre opp hver eneste time jeg jobbet med Undervisningsmetoder på meldekortet til NAV, slik at NAV kunne trekke timene fra den månedlige lønnsutbetalingen for jobben jeg har som lærer på barneskolen. Jeg kunne ikke tro det jeg hørte. Undervisningsmetoder er jo alle interessene mine, det er jo det jeg driver med på fritiden! Men siden nettstedet har VIPPS-støtte og noen annonser for å dekke de årlige utgiftene på rundt 50 000 kroner, så ble dette ifølge NAV sitt rigide regelverk definert som min personlige inntekt. Det at jeg faktisk ikke hadde noen inntekt hadde ikke noe å si.

Situasjonen med NAV gjorde at jeg ble nødt til å finne en eller annen måte å faktisk tjene penger på. Etter å ha vurdert flere ulike løsninger, falt valget på å lage nettbutikk. Men hvordan? Lage en portal? Rett og slett lage et nytt nettsted som hovedsakelig bestod av filer som kunne kjøpes og lastes ned?

Så, plutselig, dukket ideen opp – en ide som slo KNOCKOUT på alle de andre, og som etter at den åpentbarte seg virket så selvfølgelig at det var rart jeg ikke kom på den før!

For at temasidene skal kunne beholdes og videreutvikles slik de er, må materiellet som skal selges legges inn på temasidene sammen med alt gratismateriellet. For Undervisningsmetoder har alltid gått i bresjen for å skape en god delingskultur i skolen, og slik skal det fortsette! Læringsmateriellet som skal selges må ha en direktelink til hvor produktet ligger ute i nettbutikken. Så enkelt! Men akkurat det å lage nettbutikken med alle de tekniske løsningene dette innebar, var ikke enkelt.

Jeg vil rette en stor takk til IT-konsulent Hung Pham som driver selskapet Pham Consulting AS. Til vanlig har Hung ansvaret for sikkerheten her på nettstedet og at alt fungerer som det skal. Hung er et levende leksikon når det kommer til alt som har med internett og webutvikling å gjøre, og uansett hva problemet er, så finner han en løsning! Nå har Hung Pham også stått for utviklingen av nettbutikken. Jeg kan ikke få takket han nok for det gode arbeidet han gjør, og samarbeidsprosessen rundt dette. Jeg gir han mine varmeste anbefalinger!

Jeg er så spent, og full av forventninger! Når jeg driver med Undervisningsmetoder kjenner jeg at det er dette – akkurat dette – jeg har lyst til å drive med. Tenk om nettbutikken med tiden kan bidra til at jeg faktisk kan få en inntekt og drive med dette i tillegg til å være lærer?

Jeg må fortelle om lotto-serien som nå ligger ute i nettbutikken! Da vi jobbet med temaet «Dyr i skogen» trengte jeg et spill til lærerstyrt stasjon. Det måtte være et spill der elevene lærte ord og begreper knyttet til temaet. Det var mange dyr å lære om, og siden elevene var nyankomne, var det langt fra alle som kjente til dyr i norsk natur.

Slik ble lotto-spillet til. Spillet består av spillbrett med tilhørende spillkort, og hvert spillbrett har 9 ruter. På spillbrettene er det bilder av dyrene, og hvert bilde er et fotografi som tydelig viser dyrene. På spillkortene er bildet med ordet under.

Da jeg testet det ut på lærerstyrt stasjon spilte vi det som en versjon av «Jeg har …, hvem har …?». Vi startet med at elevene fikk hvert sitt spillbrett. Vi så på de tre brettene og snakket om hvilke dyr elevene kunne navnet på fra før. Det var ikke så mange. Deretter startet vi spillet. Eleven som startet, trakk et spillkort på bordet, viste kortet til alle på gruppa, og spurte: «Hvem har en grevling?». De andre elevene sjekket spillbrettet sitt, og en av elevene svarte. «Jeg har en grevling!». Siden elevene var nyankomne, snakket vi om uttalen av ordene underveis. Slik jobbet vi oss igjennom spillkortene til en av elevene hadde brettet sitt fullt. Etter elevenes ønske, fortsatte vi til vi fikk en andreplass og tredjeplass. De jobbet så godt! Da vi var ferdige så vi på spillbrettene igjen: Hvilke av dyrene kan dere navnet på nå? Og jammen, de klarte alle!

Dette var en WOW-opplevelse, – du vet den følelsen man får når noe i undervisningen fungerer over all forventning! Spillet fungerte så godt, og etter gjennomgangen på stasjonsundervisningen spilte elevene det uten støtte fra meg. Helt midt i blinken for å jobbe med ord og begreper! Jeg skjønte med en gang at dette var et spill jeg bare måtte ha flere av, og slik ble det en serie som enda ikke er ferdig. Foreløpig består lotto-serien av temaene «Dyr i skogen», «Insekter og småkryp», «I klasserommet» og «Kroppen – navn på ytre kroppsdeler».

Da gjenstår det bare å si (og her skulle jeg lagt på en liten fanfare!):

Hjertelig velkommen til nettbutikken!


Et godt råd er å være nøye med å skrive e-mailadressen som læringsmateriellet skal leveres til, riktig!

Betalingen blir behandlet av betalingsformidlerne, Stripe, som tlbyr en sikker elektronisk betalingsløsning for Visa og Mastercard. Produktfilene gjøres tilgjengelig for brukeren via e-mail umiddelbart etter at betalingen er godkjent.

Dersom du har spørsmål er det bare å sende meg en mail på undervisningsmetode@gmail.com . Du kan også sende ønsker om læringsmaterell.

Jeg vil avslutte med det berømte sitatet fra Kong Harald sin nyttårstale:

Vi faller,  
og vi reiser oss. 
Igjen og igjen.
Men vi klarer det sjelden alene. 
Vi trenger hverandre.

H.M kong Harald

Direktelinker:

Nettbutikken
Kjøps-og bruksvilkår