Kalender til elever og kalender til lærerteam

RIKTIG GODT NYTTÅR! Nytt år – nye muligheter. I årets første blogginnlegg vil jeg dele kalendere for året vi har foran oss; både kalender til elever og kalender til lærerteam. Forhåpentligvis kan du få god bruk for begge deler, uavhengig av hvilket trinn du jobber på.


Kalender til elever

Denne kalenderen laget jeg for å gi i julegave til en god venninne. Den ble så fin at jeg bestemte meg for å gi den til elevene mine også. Jeg har hatt felles oppstart i klassen der jeg introduserte kalenderen, og den slo virkelig ann! Siden elevene mine er førsteklassinger fikk de noen oppdrag der de skulle få prøve å bruke kalenderen til å finne opplysninger. «Hvilken dag faller 17. mai på i 2020? Hvor mange uker er det i et år? Hvilken dag har du bursdag i 2020? Hvilken måned er den femte måneden i året? Hvor mange dager er det i februar?», osv. Stort engasjement, og mye læring!

Elevkalenderen har et reint og ryddig design, fordi fokuset skal være på bildet. Derfor er ukene markert med små tall på venstre side. Jeg har valgt å lage rutene størst mulig slik at det skal være god plass til å kunne markere i ruta. Navnet på dagene har liten skrift for å gjøre desto større plass til dagene i måneden. Elevene mine er godt i gang med å lage flotte tegninger der de viser hva man kan gjøre (vi har lært mye om årstider!), og for øyeblikket er det veldig populært å lage snakkebobler. Nå har vi begynt å lage kalenderen sammen, men etter hvert skal elevene også få jobbe med den når de har ekstra tid.


Kalender til lærerteam

I tiden frem til sommerferien er det mye som skal skje! Felles arrangement, foreldremøter, diverse andre møter, kurs, utviklingssamtaler, elevsamtaler, kartleggingsprøver, prosjektuker, fellessamlinger, kjøkkenansvar, avslutninger – you name it!

Jeg husker godt da noen kollegaer av meg holdt et innslag på fellestiden som het «Frister som brister», og vi diskuterte hva vi kunne gjøre for å klare å overholde fristene for alt som skulle gjøres. Den viktigste løsningen vi kom frem til var at alle team skulle ha en felles kalender inne på teamrommet, slik at hvert enkelt team kunne planlegge felles, for slik å være mer i forkant. Derfor er også kalenderen for lærerteam laget slik at det skal være mest mulig plass til å notere, og med tydelig markerte uker. Lørdag og søndag er ikke tatt med i denne kalenderen fordi den først og fremst skal gi en oversikt over arbeidsuka.

LÆRERTEAM-kalender: Heng kalenderen godt synlig på teamrommet (kan godt forstørres til A3) og bruk den aktivt gjennom skoleåret. Det anbefales å se på skolens egen kalender, slik at lokale planleggingsdager mm kommer med. PS: 22. mai er en fridag for alle grunnskoler, men videregående skoler kan selv velge om de skal ha fri.

Last ned ELEV-kalenderen her

BOKMÅL

NYNORSK

Last ned LÆRERTEAM-kalenderen her

Undervisningsmetoder.com – for raus og fri delingskultur i skolen
–> Har du tips eller opplegg fra skolehverdagen som du kan være med å dele? Da vil jeg gjerne høre fra deg! Send meg en mail: annem1984@gmail.com
–> Vil du ha gratis undervisningsopplegg på epost? Følg Undervisningsmetoder ved å trykke på “subscribe” til høyre øverst på siden.
–> Følg gjerne «Undervisningsmetoder» på instagram:

5 kommentarer om “Kalender til elever og kalender til lærerteam”

 1. Tror det er noe feil på lærerkalenderen når det gjelder april og påske. Bare et tips altså! Takk for at du deler med oss!
  Hilsen Anneline

  Svar
  • Anneline, du er en helt! Tuuusen takk for at du sa ifra 🙂 Jeg har sett over sikkert 100 ganger fordi jeg hadde på følelsen at jeg måtte ha gjort minst en bom et sted, men jeg så meg sikkert blind på alle tallene til slutt. Nå er det fiksa, også skal jeg legge til en rød påskedag til i elev-versjonen i morgen.
   Mange hilsener fra Anne Marte

   Svar
 2. Hei! Går det an å oppdatere denne kalenderen så den gjelder for dette året? Supert opplegg! 🙂

  Fra Tonje

  Svar

Legg igjen en kommentar